Skip to main content

Sluiting kraakpand Vrankrijk - Kamervragen

Vragen van het lid Brinkman (PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat de burgemeester van Amsterdam het kraakcafé in kraakpand Vrankrijk misschien toch niet wil sluiten.

1)
Bent u bekend met het bericht dat de burgemeester van Amsterdam het kraakcafé in kraakpand Vrankrijk misschien toch niet wil sluiten? (*)

2)
Deelt u mijn mening dat het heugelijk is dat na jarenlang tolereren van crimineel gedrag de slechtste burgemeester van Nederland eindelijk eens zijn tanden liet zien toen hij het café van krakersbolwerk Vrankrijk wilde sluiten? Zo neen, waarom niet?

3)
Hoe beoordeelt u het dat de advocaat van de criminelen stelt dat burgemeester Cohen wellicht zal overwegen om het werkschuw tuig nog een kans te geven om het café open te laten, maar dan met een nieuwe ‘ploeg’?

4)
Deelt u de mening dat ongeacht de laffe mishandeling die er heeft plaatsgevonden het café überhaupt zijn deuren moet sluiten omdat het café al jaren zonder de benodigde vergunningen open is geweest, voordat in 2007 een vergunning is verstrekt? Zo neen, bent u bereid om dit beleid aan de overige horecaondernemers in de binnenstad uit te leggen?

5)
Bent u bereid om burgemeester Cohen te verzoeken om ogenblikkelijk het krakerscafé Vrankrijk te sluiten en gezien de overlast ook eindelijk een procedure te starten waarbij het gehele krakerspand ontruimd kan worden? Zo neen, waarom niet?

6)
Is het correct dat de politie niet zomaar het krakerscafé binnen mochten gaan, teneinde de benodigde vergunningen te controleren en daardoor ook geen inzicht kregen in hetgeen in het pand gebeurde en dus ook niet de winkelsluitingswet konden controleren? Zo ja wat vind u hiervan? Wat vindt u in het algemeen van burgemeesters die panden waar criminele activiteiten plaatsvinden bevoordelen tegenover rechtschapen en hardwerkende ondernemers?

(*) Elsevier.nl