feed-image RSS

De PVV wil voorkomen dat defensie wordt misbruikt als opleidingsinstituut voor jihadisten. Kamerlid Raymond de Roon waarschuwde de minister eerder voor dat gevaar, en krijgt nu bijval van de Duitse militaire inlichtingendienst die onlangs openheid van zaken gaf. “29 ex-militairen van het Duitse leger zijn als jihadist naar Syrië en Irak vertrokken en 65 actief dienende militairen worden daar in de gaten gehouden. Dat zijn zorgwekkende aantallen. Maar welke cijfers gelden voor Nederland? De minister weigert consequent om daarop een antwoord te geven,” aldus De Roon. “Nu moet zij, net als Duitsland, openheid verschaffen. Ook moet de minister een aantal ferme maatregelen nemen tegen islamitische koekoeksjongen, die zich binnen de krijgsmacht nestelen. Bescherm Nederland door mensen met een dubbel paspoort geen baan bij de krijgsmacht te geven.”

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Defensie over islamitische koekoeksjongen bij de krijgsmacht:

Lees meer

De Turkse president en premier hebben geklaagd over de aanwezigheid van (o.a.) een Nederlandse diplomaat bij een politiek strafproces tegen journalisten. "Onze minister van Buitenlandse Zaken moet hiertegen onmiddellijk bezwaar maken," aldus PVV-kamerlid Raymond de Roon, "het is duidelijk dat Erdogan lak heeft aan democratie en rechtsstaat."

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over Turkse kritiek op aanwezigheid van Nederlandse diplomaat bij strafproces tegen journalisten:

Lees meer

Als Palestijnen en zogenaamde hulporganisaties illegaal willen bouwen, staat Nederland vooraan om dat te betalen. Oók als te verwachten valt dat die bouwsels op last van bevoegde autoriteiten weer kunnen worden afgebroken. Minister Koenders zei in de Tweede Kamer dat hij niet van plan is om tevoren bij de Israëlische autoriteiten te vragen of een met het geld van de Nederlandse belastingbetaler te financieren bouwwerk, wel legaal is.  “Terwijl de Nederlandse burger de buikriem steeds verder moet aanhalen door het funeste beleid van het kabinet Rutte, wordt het geld van de belastingbetaler ook nog eens welbewust verspild aan illegale bouwactiviteiten voor Palestijnen,” aldus PVV-kamerlid Raymond de Roon. 

De Roon stelt hierover vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken:

Lees meer

raymond-de-roon