feed-image RSS

We praten al 30 uur over dit Belastingplan en nog is er geen zekere meerderheid. Wat zegt dat over het draagvlak van dit kabinet? Het kabinet is al zijn geloofwaardigheid kwijt en is wat de PVV betreft uitgeregeerd.

De oppositiepartijen staan nu in de rij om er voor de eindstreep nog iets kleins uit te slepen. De christelijke partijen willen een kruimel voor de kostwinners, terwijl door hun toedoen, door hun steun aan het nivelleringsfeestje van de PvdA, deze scheefgroei juist is ontstaan. GroenLinks houdt met man en macht vast aan de melkkoe van de energiebelasting. Die wil GroenLinks nog verder uitmelken, terwijl energie voor veel burgers en gezinnen al onbetaalbaar is. De SP, wie had het anders verwacht, wil verder nivelleren, totdat iedereen aan het einde van de maand hetzelfde overhoudt. Dat is pas goed voor de werkgelegenheid. Verder zijn de accijnzen weer de grote melkkoe. De accijnzen op bier, mineraalwater, tabak worden verder verhoogd. Het is weer de bekende melkkoe, zoals ieder jaar. En maar klagen over grenseffecten.

Lees meer

Voorzitter.
Ik zal mijn inbreng positief beginnen: het was niks, het is niks en het wordt niks.
Het kabinet verkondigt vol trots dat het met een pakket van 5 miljard lastenverlichting komt. Daarmee probeert het eigenlijk het eigen wanbeleid te verdoezelen. Eerst de belastingen met 15 miljard verhogen en nu zogenaamd 5 miljard teruggeven. Het is als een dief die eerst je huis leeghaalt en dan drie jaar later het bankstel komt terugbrengen. En dan moeten we daar blij mee zijn. Tegelijkertijd zet het kabinet de deur wagenwijd open, waardoor we ook nog tienduizenden asielzoekers in ons huis mogen begroeten, die nooit meer weggaan.

Lees meer

Je zou denken dat het onderhand een keertje afgelopen zou zijn, maar niets is minder waar. De geldsmijterij gaat gewoon door.
Griekenland krijgt weer 2 mld en voor de kerst nog een miljardje.
De Griekse banken hebben € 14,4 mld nodig om hun kapitaalpositie te versterken. 25 mld staat klaar in het ESM.
- Waarom komt dit niet uit het SRM, daar is het toch voor bedoeld?
- Waarom geen diepe bail-in?
- Wie gaat de banken dit geld verstrekken?
- Is dit alleen ter versterking van de kapitaalbuffers?
- Moeten de banken niets terugbetalen aan de ECB (verlagen ELA-plafond)?
En Cyprus krijgt weer een ½ miljard toegeworpen. Lekker bezig…

Lees meer

teun-van-dijck