feed-image RSS

Warning: Parameter 1 to plgContentAddThis::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /www/htdocs/pvvsite/libraries/joomla/event/event.php on line 71

Voor de PVV is het onbegrijpelijk dat het Kabinet per 1 januari de accijnzen op brandstof en tabak wederom verhoogt. Kamerlid van Dijck gaat dit tijdens het debat over de Najaarsnota per motie proberen te voorkomen. Nederland heeft met stip de hoogste benzineprijs in Europa. Het verschil met België en Duitsland is inmiddels opgelopen tot meer dan 25 cent per liter. Ook op een pakje sigaretten ligt het prijsverschil boven 1 euro.

"Het kabinet steekt zijn kop in het zand, terwijl miljoenen euro's weglekken naar onze buurlanden. Dit wanbeleid kost geld, banen en is de nekslag voor de economie in de grensstreek. Dit moet stoppen!", aldus Teun van Dijck van de PVV.

Lees meer

Het was niks en het wordt niks! En volgend jaar wordt het niet veel beter. Als de economie al een beetje aantrekt, dan is dat dankzij de lage euro, de lage inflatie en de lage olieprijs. En niet dankzij, maar eerder ondanks het kabinet. Want het kabinet doet er alles aan om het economisch herstel de kop in te drukken met 12 miljard aan extra bezuinigen en 2 miljard aan extra lastenverzwaringen de komende jaren.

Wat heeft het kabinet voor ons in petto volgend jaar:

Lees meer

Sinds de crisis in 2008 is de bankensector bezig met het vertrouwen te herstellen. Ook moet de sector weer dienstbaar zijn aan de reële economie. De vraag is dit gelukt?

De ene commissie volgde na de andere. De Commissie Maas (Toekomst Banken), de code Banken, de Commissie Wijffels (Structuur Nederlandse Banken) en het NVB initiatief Toekomstgericht Bankieren met een bankierseed (belofte), het tuchtrecht en een maatschappelijk statuut.

De minister ziet de Code banken als een belangrijk instrument tot zelfregulering. En wil zelfs de wettelijke verankering van de oude code intrekken (begin 2015).
Maar is dat voldoende? Heeft zelfregulering zich bewezen? Heeft de sector voldoende zelfreinigend vermogen om gedrag en cultuur te veranderen? Is de minister zo naïef of de PVV zo sceptisch?

Lees meer

teun-van-dijck