feed-image RSS

Warning: Parameter 1 to plgContentAddThis::onPrepareContent() expected to be a reference, value given in /www/htdocs/pvvsite/libraries/joomla/event/event.php on line 71

De Kamer, gehoord de beraadslaging,

overwegende dat de Wet beloningsbeleid financiële ondernemingen beoogt de bonuscultuur aan banden te leggen;

Lees meer

Tweede termijn

De minister erkent dat de loonkosten in de financiële sector te hoog zijn en hij pleit daarom voor een meer prudent beloningsbeleid.
De minister vindt ook dat er een offer van het personeel van de genationaliseerde instellingen moet worden gevraagd.
De minister vindt het ook ongewenst en maatschappelijk omstreden dat de versobering van de bonussen wordt omzeild door een verhoging van de vaste beloning. Niet alleen de minister vindt dat, maar de hele Kamer, behalve de VVD. In ieder geval vindt de hele Kamer eigenlijk dat de vaste beloningen niet excessief mogen worden verhoogd ter compensatie van het bonusplafond. Toch komt de minister niet verder dan een moreel appel. Hij zegt: "het kan volgens de wet, en ik had het eigenlijk ook wel verwacht"; er is dus niets aan te doen. Daar nemen wij geen genoegen mee. Het kan volgens de wet, maar deze minister is ook degene die de wet kan aanpassen. Vandaar de volgende motie.

Lees meer

33 964 Wijziging van de Wet op het financieel toezicht houdende regels met betrekking tot het beloningsbeleid van financiële ondernemingen (Wet beloningsbeleid financiële ondernemingen)

Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID TONY VAN DIJCK

Lees meer

teun-van-dijck