feed-image RSS

Het is een zooitje, een slagveld. Het MKB noemde het zelfs een bloedbad. De Wet DBA is een gedrocht. We zien dat er 4.500 contracten zijn ingediend en slechts 370 goedgekeurd. De rest is nog in behandeling en 1.000 zijn er inmiddels afgekeurd.

Lees meer

Schriftelijke vragen van de leden Madlener en Van Dijck (beiden PVV) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en de staatssecretaris van Financiën over het bericht dat PSA group de werkelijke verbruikscijfers van auto’s bekend heeft gemaakt.

Lees meer

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: hoe staat het met de twee aangenomen moties? Ik zie een briefje van de staatssecretaris waaruit blijkt dat hij probeert om zich er onderuit te "weaselen".
De meerderheid van de Kamer heeft toch duidelijk via de motie-Neppérus gevraagd om een impact assessment op in ieder geval de onderdelen die niet in het OESO/BEPS-verhaal zitten. Daarbij gaat het dus om "Europese koppen", om het maar zo te noemen. Ik heb daar geen reactie op gezien. De staatssecretaris zegt dat, mocht de switch-over bepaling nog verder worden aangepast, hij zal bekijken of dat nodig is. Dit geldt ook voor de motie van de heer Omtzigt over het splitsen van het pakket. Ik ga ervan uit dat de staatssecretaris daar ook zelf over zal beginnen. Ook Duitsland heeft dit op 12 februari voorgesteld. Ik lees dat veel lidstaten het daarmee eens zijn. Welke lidstaten zijn dat? Waarom gebeurt dat niet?

Lees meer

teun-van-dijck