feed-image RSS

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: hoe staat het met de twee aangenomen moties? Ik zie een briefje van de staatssecretaris waaruit blijkt dat hij probeert om zich er onderuit te "weaselen".
De meerderheid van de Kamer heeft toch duidelijk via de motie-Neppérus gevraagd om een impact assessment op in ieder geval de onderdelen die niet in het OESO/BEPS-verhaal zitten. Daarbij gaat het dus om "Europese koppen", om het maar zo te noemen. Ik heb daar geen reactie op gezien. De staatssecretaris zegt dat, mocht de switch-over bepaling nog verder worden aangepast, hij zal bekijken of dat nodig is. Dit geldt ook voor de motie van de heer Omtzigt over het splitsen van het pakket. Ik ga ervan uit dat de staatssecretaris daar ook zelf over zal beginnen. Ook Duitsland heeft dit op 12 februari voorgesteld. Ik lees dat veel lidstaten het daarmee eens zijn. Welke lidstaten zijn dat? Waarom gebeurt dat niet?

Lees meer

Fiscal planning, belastingoptimalisatie, belastingontwijking: het zijn allemaal namen voor iets wat wel mag, maar eigenlijk niet deugt.
Waarom moet een meubelmaker uit het midden van het land vier vennootschappen op Samoa hebben, opgericht door een agent uit Panama, op verzoek van een intermediair uit Hongkong? Dat zaakje is verdacht, om niet te zeggen dat het stinkt.

Lees meer

Griekenland

Deze minister is voornemens 'ja' te zeggen tegen de tweede tranche van 10,3 miljard aan Griekenland.
Hij leert niet.
Als het zijn eigen spaargeld was, zou hij het dan ook geven?
Ik dacht het niet, maar met belastinggeld is het makkelijk strooien!

Lees meer

teun-van-dijck