feed-image RSS

De PVV is met stomheid geslagen nu blijkt dat sommige flitspalen in Nederland soms een jaar lang kunnen flitsen, zonder dat de automobilisten in overtreding zijn. Infrastructuur-woordvoerder Barry Madlener: “Afgelopen weekend werd bekend dat één automobilist €2500,- aan onterechte boetes moest betalen. Ik vind dat onbestaanbaar! Zij heeft haar geld inmiddels terug, maar hoeveel automobilisten niet?” vraagt het PVV-kamerlid zich af.

De PVV wil dat de minister hier onderzoek naar gaat doen. “Deze flitspaal zal beslist niet de enige flitspaal zijn die verkeerd staat afgesteld. Ik vraag me serieus af hoeveel boetes de overheid onschuldige automobilisten oplegt, zonder dat ze iets fout doen. De automobilist is geen melkkoe”.

De PVV heeft geschokt gereageerd op het bericht dat windturbineparken tot 80% minder energie opleveren. PVV-kamerlid Barry Madlener: “De PVV heeft zich altijd verzet tegen het plaatsen van windturbines. En met dit onderzoek krijgt de PVV helemaal gelijk. Windenergie is duur en onrendabel, bovendien verpesten ze het landschap.” De PVV wil daarom met onmiddellijke ingang alle windmolenprojecten stoppen, zolang niet duidelijk is wat de opbrengsten zijn.

Vragen van dhr. Madlener en mevr. Klever (beiden PVV) aan de minister van Infrastructuur en Milieu en de Minister van Economische Zaken over het bericht dat windmolenparken op zee 80% minder energie opleveren:

De PVV is zeer ontstemd over het bericht dat het Kabinet niet bereid is om NS-personeel beter weerbaar te maken tegen geweldplegers in het OV. De PVV wil dat goed getraind NS-personeel moet kunnen beschikken over pepperspray, wapenstok en een bodycam.

"Het dagelijkse geweld tegen NS-personeel moet worden aangepakt en het inzetten van deze middelen door hiervoor goedgetrainde NS-conducteurs zou enorm bijdragen aan de oplossing.
Het is zeer teleurstellend dat de regering het zo laat afweten, terwijl geweld in het OV nog steeds een dagelijkse realiteit is voor conducteurs. Aanpakken van geweldplegers zou veel hogere prioriteit moeten krijgen", aldus Kamerlid Barry Madlener.

ABN Amro is met € 22 miljard door de belastingbetaler gered. De PVV wil dat alles wordt terugbetaald, dat is toch wel het minste!
Zonder deze miljarden was de bank failliet gegaan. Als de beursgang niet genoeg oplevert, blijft de rest een lening van de belastingbetaler aan de bank.
“Dat geld moet terug tot de laatste cent!”, aldus Teun van Dijck van de PVV.

"Waar is het ministerie van Veiligheid en Justitie mee bezig?" Dat vraagt de PVV zich af nu is besloten dat een levenslang gestrafte op verlof mag om te resocialiseren. Levenslang is levenslang dus resocialiseren hoort niet aan de orde te zijn en verlof dus ook niet. De PVV heeft er al meerdere malen voor gepleit om dit uit de Penitentiaire beginselenwet te schrappen. "Hier is geen gehoor aan gegeven en zie hier waartoe dat nu heeft geleid. Een viervoudige moordenaar met een levenslange gevangenisstraf die op verlof mag, het is werkelijk te bizar voor woorden", aldus kamerlid Lilian Helder. "Het doel van de levenslange gevangenisstraf is dat de betreffende crimineel in principe nooit meer los wordt gelaten in de samenleving vanwege de ernst van het gepleegde strafbare feit. De RSJ en het ministerie van Veiligheid en Justitie ondermijnen het principe van de levenslange gevangenisstraf. De PVV zal naar aanleiding van de beloofde brief een debat aanvragen met de staatssecretaris."

Download hier de flyer

cover grenzen dicht