feed-image RSS

Terwijl defensiewoordvoerders van de regeringspartijen op de eerste dag van de nieuwe zittingsperiode naar Engeland afreizen om door Navo-bobo’s te worden ingelicht over de plannen voor een Navo-flitsmacht, wil de PVV dat de Nederlandse regering het  parlement daarover informeert in de Tweede Kamer.

PVV-defensiewoordvoerder Raymond de Roon wil dat minister Hennis op dinsdag 2 september naar de Tweede Kamer komt om mondelinge vragen te beantwoorden over de eventuele inzet van Nederlandse troepen in zo’n flitsmacht aan de grenzen met Rusland.

De PVV zal een debat aanvragen met staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie over het bericht dat criminelen blijkbaar eenvoudig uit de gevangenis kunnen ontsnappen. Soms lukt dit gevangenen al met een eenvoudige schroevendraaier.

Lees meer: PVV: Ontsnappende criminelen onacceptabel

Het dichtdraaien van de gaskraan met 10% en een compensatiefonds van 200 miljoen per jaar is volstrekt onvoldoende en een doekje voor het bloeden voor de inwoners van Groningen. Veel mensen zitten werkloos thuis, in hun door de aardbevingen beschadigde en onverkoopbaar geworden huizen. PVV-Tweede Kamerlid Reinette Klever vraagt zich af wat de getroffen Groningers hebben aan nieuwe winkelcentra, snel internet en zonnepanelen op hun dak.

Lees meer: PVV: compensatie moet naar Groningse bevolking

De PVV maakt zich ernstige zorgen over de komst van Syrische terroristen naar Nederland. Aanleiding is een bericht (*) dat Riaad al-Assad, de oprichter van het Vrije Syrische Leger, in ons land asiel heeft aangevraagd. Deze terrorist is verantwoordelijk voor verschrikkelijke misdaden en aanslagen, mede gericht tegen onschuldige burgers, journalisten en VN-soldaten.

Lees meer: PVV: Syrische terroristen niet welkom

De PVV stelt dat werknemers van het failliete Aldel slachtoffer zijn van het duurzaamheidsbeleid van dit kabinet en irriteert zich aan partijen, zoals de PvdA, die claimen er alles aan te doen om Aldel te behouden. Dit kabinet laat de energierekening de komende jaren alleen maar meer stijgen, én lobbyt in Europa ook nog voor een hogere CO2-belasting.

Lees meer: PVV: werknemers Aldel slachtoffer duurzaamheidsbeleid