feed-image RSS

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft een debat aangevraagd over de plundering van KLM door Air France. "KLM behoort tot de grootste particuliere werkgevers van Nederland. Samen met Schiphol vormt KLM één geheel van elkaar versterkende bedrijven en economische activiteiten van nationaal belang. Onze blauwe zwanen moeten zo vlug mogelijk uit de vleugellamme positie binnen Air France worden gehaald", aldus Graus.

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft een oplossing voor de problemen in krimpgebieden waar postkantoren en brievenbussen worden opgeheven. Hij wil dat er mobiele postkantoren gaan rondrijden. "Vooral ouderen en mindervaliden raken steeds meer gedupeerd. Post NL zou in samenwerking met de regering en bestuurders uit krimpgebieden kunnen onderzoeken waar er behoefte bestaat aan een mobiel postkantoor op gezette tijden. Mogelijk kan de Postmobiel eveneens van een 'pinautomaat' worden voorzien, dan is dat probleem ook opgelost!", aldus Graus.

De PVV vindt het hoog tijd om de Nederlandse asielindustrie aan te pakken. Een leger van 750 vreemdelingenadvocaten en talloze organisaties zoals Vluchtelingenwerk houden problemen als procedurestapelen en tegenwerking van terugkeer naar de landen van herkomst van illegalen hardnekkig in stand.

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma zal er bij de begrotingsbehandeling van Veiligheid en Justitie bij Staatssecretaris Teeven op aandringen hier iets aan te doen. "Waarom moet de belastingbetaler de ondermijning van het vreemdelingenbeleid financieren? Een organisatie als Vluchtelingenwerk, waarvan de directeur meer dan 115.000 euro per jaar verdient, heeft bovendien helemaal geen subsidie nodig want die krijgt bijvoorbeeld ook al bijna 10 miljoen euro van de Postcodeloterij".

De PVV vindt dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie volledig faalt in de aanpak van jihadisten. Potentiële terroristen die met alle faciliteiten die zij in dit land krijgen toch ervoor kiezen om zich aan te sluiten bij de Islamitische Staat, Al Nusra en/of andere terroristische organisaties moeten we vooral laten gaan. Om ze vervolgens nooit meer één voet op Nederlandse bodem te laten zetten.

Maar deze minister wil jihadterroristen koste wat kost ompraten, er deradicaliseringsprogramma's op loslaten en met een enkelbandje om in Nederland houden.
Kamerlid Lilian Helder: "De minister brengt met deze falende aanpak de Nederlandse samenleving willens en wetens in ernstig gevaar."
Daarom zal de PVV tijdens de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Veiligheid en Justitie een motie van wantrouwen indienen tegen de minister.

De PVV vindt het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Teeven geen antwoord heeft op gewelddadig wangedrag van asielzoekers. Nieuw dieptepunt vormt de recente geweldsexplosie in Overloon, waarbij tientallen asielzoekers elkaar met messen en stokken te lijf gingen. Geen enkele dader zit meer vast, geen enkele dader wordt Nederland uitgezet, en als aan de gebruikelijke voorwaarden wordt voldaan krijgen de geweldplegers zelfs een verblijfsvergunning. Ook in Budel deed zich ondertussen een gelijkaardige geweldsexplosie voor.

PVV- Kamerlid Sietse Fritsma zal staatssecretaris Teeven morgen bij de begrotingsbehandeling van Veiligheid en Justitie oproepen om criminele/gewelddadige asielzoekers linea recta het land uit te sturen. Fritsma: "De PVV wil zoals bekend helemaal geen asielzoekers meer toelaten, maar als de staatssecretaris niet eens bereid is om de criminele gevallen van verblijfsrecht uit te sluiten is het einde natuurlijk zoek".