feed-image RSS

De PVV zal een debat aanvragen met staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie over het bericht dat criminelen blijkbaar eenvoudig uit de gevangenis kunnen ontsnappen. Soms lukt dit gevangenen al met een eenvoudige schroevendraaier.

Lees meer: PVV: Ontsnappende criminelen onacceptabel

De PVV maakt zich ernstige zorgen over de komst van Syrische terroristen naar Nederland. Aanleiding is een bericht (*) dat Riaad al-Assad, de oprichter van het Vrije Syrische Leger, in ons land asiel heeft aangevraagd. Deze terrorist is verantwoordelijk voor verschrikkelijke misdaden en aanslagen, mede gericht tegen onschuldige burgers, journalisten en VN-soldaten.

Lees meer: PVV: Syrische terroristen niet welkom

De PVV stelt dat werknemers van het failliete Aldel slachtoffer zijn van het duurzaamheidsbeleid van dit kabinet en irriteert zich aan partijen, zoals de PvdA, die claimen er alles aan te doen om Aldel te behouden. Dit kabinet laat de energierekening de komende jaren alleen maar meer stijgen, én lobbyt in Europa ook nog voor een hogere CO2-belasting.

Lees meer: PVV: werknemers Aldel slachtoffer duurzaamheidsbeleid

Het dichtdraaien van de gaskraan met 10% en een compensatiefonds van 200 miljoen per jaar is volstrekt onvoldoende en een doekje voor het bloeden voor de inwoners van Groningen. Veel mensen zitten werkloos thuis, in hun door de aardbevingen beschadigde en onverkoopbaar geworden huizen. PVV-Tweede Kamerlid Reinette Klever vraagt zich af wat de getroffen Groningers hebben aan nieuwe winkelcentra, snel internet en zonnepanelen op hun dak.

Lees meer: PVV: compensatie moet naar Groningse bevolking

Tweede Kamerlid Machiel de Graaf zal niet deelnemen aan de parlementaire enquêtecommissie inzake de Fyra. De PVV vindt dat de enquête veel te veel geld kost.

De Graaf: "De Fyra-commissie kost meer dan 2 miljoen euro. Dat is in deze tijden onverantwoord. De Fyra-treinen kostten zo'n 200 miljoen euro. Dan is een commissie van 2 miljoen buiten elke proportie. Wij roepen alle fracties op deze commissie te verlaten."

Lees meer: PVV stapt uit commissie Fyra