Skip to main content

Turkse politie traint Nederlandse ME - Kamervragen

Vragen van het lid Brinkman aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat de Turkse politie de Nederlandse mobiele eenheid gaat trainen.

1)
Bent u bekend met het bericht “Turkse politie traint Nederlandse ME?”*

2)
Kunt u specifiek aangegeven welke meerwaarde deze Turkse lessen hebben voor de Nederlandse politiekorpsen en bent u met mij van mening dat het eigenlijk beschamend is dat de Nederlandse politiemensen kennelijk wapenstokles krijgen van de Turken? Zo nee, waarom niet?

3)
Kunt u aangeven met welke wapenstok de Turkse politiediensten zijn uitgerust en wat de voor- en nadelen zijn van deze wapenstok?

4)
Kunt u aangeven of u signalen heeft ontvangen dat de kwaliteit van de Nederlandse ME verbeterd moet worden in het gebruik van de wapenstok? Zo ja welke signalen zijn dit, zo nee, waarom moeten de Nederlandse politiemensen cursussen volgen in Turkije?

5)
Kunt u aangeven om hoeveel Nederlandse politiemensen het precies gaat, hoelang zij deze trainingen zullen ondergaan en in welke trainingstechnieken zij worden getraind? Zo nee, waarom niet?

6)
Bent u bereid een specificatie van de kosten van deze krankzinnige samenwerking tussen Nederlandse en Turkse autoriteiten naar de Kamer te sturen? Zo nee, waarom niet?

AD - Turkse politie traint Nederlandse ME