Skip to main content

PVV: staat de 'O' in NOS voor Obama? - Kamervragen

Vragen van het lid Bosma (Partij voor de Vrijheid) aan de minister van OCW over het bericht dat de NPS alleen dagelijks een talkshow vanaf de Democratische conventie.

1.)
Bent u bekend met het bericht “Weekje Obama inplaats van Matthijs”, alsmede het bericht “NOVA doet Barack Obama endorsen”?*

2.)
Deelt u de angst van mijn fractie dat de blinde liefde die in linkse kring bestaat voor Barack Hussain Obama er de oorzaak is van het feit dat de NPS wel elke dag om half acht een dagelijks programma heeft vanaf de Democratische conventie, maar dit nalaat voor de Republikeinse conventie?

3.)
Deelt u de mening dat uit deze afweging blijkt dat de NPS er alleen maar is voor een kleine multiculturalistische minderheid en niet voor het Nederlandse volk?

4.)
Deelt u de mening dat de afweging van de NPS een schending is van de Mediawet, in het bijzonder van artikel 13 c – tweede lid die voorschrijft dat de publieke omroep een evenwichtig beeld van de samenleving dient te geven, alsmede van artikel 15 van de Mediawet die hetzelfde voorschrijft voor de NPS.

5.)
Deelt u mijn mening dat het laakbaar is dat de NPS haar scheve afweging verdedigt door te wijzen op de huidskleur van Barack Hussain Obama, terwijl het voorbijgaat aan bijvoorbeeld de heroische houding van senator McCain tijdens de oorlog in Vietnam die hem een minstens zo interessant figuur maakt als de junior-senator Obama, die toch door velen wordt gezien als een lichtgewicht?

6.)
Moeten wij vrezen dat de rode O in het logo van de NOS de komende maanden staat voor “Obama”?

*
Klik hier om het bericht te lezen op GeenStijl;
Klik hier om het bericht te lezen op de site van Elsevier;
klik hier om het bericht te lezen op de website van de Volkskrant;