Skip to main content

Wilders woest na bedreigingen Aruba aan Brinkman - Kamervragen

PVV-fractievoorzitter Wilders woest na bedreigingen Aruba aan Brinkman: Minister van Justitie Croes moet aftreden
 
PVV-fractievoorzitter Geert Wilders heeft woedend gereageerd op de bedreigingen aan het adres van zijn fractiegenoot Hero Brinkman die momenteel met een parlementaire delegatie op werkbezoek is op de Antillen.

De Arubaanse minister van Justitie Rudy Croes heeft gezegd dat Brinkman "een klap op zijn smoel verdient". "Croes gedraagt zich hiermee als de Idi Amin van Aruba en dient zijn biezen te pakken" , aldus Wilders.

Klik hier om het bericht te lezen op de website van de Telegraaf
Klik hier om het bericht te lezen op de website van Elsevier
Klik hier om het bericht te lezen op de website van dagblad Trouw

Wilders verzoekt minister-president Balkenende in kamervragen zich hiertoe in te zetten.
 
De bedreiging aan het adres van Brinkman door de chef protocol van Aruba Eric Brete zijn ook absoluut onaanvaardbaar. Wilders: "Als de Arubanen Hero Brinkman met ook maar 1 vinger aanraken ga ik persoonlijk naar Venezuela om Chavez te smeken die corrupte criminele middeleeuwse Arubaanse bende over te nemen".


Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de minister-president en minister van Justitie aangaande de bedreiging van een Nederlands Kamerlid op Aruba

1.)
Heeft u kennisgenomen van het feit dat PVV-Kamerlid Brinkman op Aruba is bedreigd door de chef protocol die tegen Brinkman zei: "ik ga regelen dat u in elkaar geslagen wordt" (*)?

Deelt u mijn mening dat deze bedreiging absoluut onaanvaardbaar is? Zo neen, waarom niet?
 
2.)
Heeft u tevens kennisgenomen van de uitspraak van de Arubaanse minister van Justitie die zei dat Kamerlid Brinkman "een klap op zijn smoel verdient"? (*)

Deelt u mijn mening dat een dergelijke uitspraak van een minister aan het adres van een Nederlands Kamerlid absoluut niet door de beugel kan en direct en resoluut ook van de zijde van de Nederlandse regering veroordeeld dient te worden?

Bent u bereid deze uitspraken van de Arubaanse Minister van Justitie met kracht te veroordelen? Zo neen, waarom niet?
 
3.)
Bent u bereid om het onmiddellijke aftreden van de Arubaanse minister van Justitie Croes te eisen?
Bent u tevens bereid zolang deze gevaarlijke mallloot niet is afgetreden, alle contacten van regeringswege met de Arubaanse regeringsmaffia te verbreken?

4.)
Bent u bereid terstond maatregelen te nemen om de veiligheid van het PVV-Kamerlid Brinkman op de Antillen te waarborgen?

5.)
Wilt u deze vragen nog heden beantwoorden?
 
(*) De Telegraaf, 6 januari 2009