Skip to main content

School op peperdure multiculti-reis naar Marokko

De PVV wil weten waarom het Broeklandcollege uit Hoensbroek een peperdure reis naar Marokko organiseert om reclame te maken voor de islam en om scholieren op te zetten tegen Geert Wilders. Er gaan 22 scholieren mee naar Marokko, begeleid door maar liefst zeven docenten. Ook een verslaggever van de Limburger reist mee. Deze Kim Noach vertelt: De school vindt het 'hoog tijd' om iets te doen aan de vaak negatieve stempel die allochtonen in Nederland opgeplakt krijgen. (…) Wilders met zijn Fitna, de vooroordelen die autochtonen hebben ten opzichte van 'die buitenlanders'.

De Marokkaanse gids, Larbi, vindt het zelfs zijn taak te bewijzen dat de islam geen gewelddadig geloof is! "Het tegendeel is waar. Respect en tolerantie. Dát zijn de sleutelwoorden," aldus Larbi.

PVV-onderwijswoordvoerder Martin Bosma: "Blijkbaar vindt deze school het nodig onze jeugd te bekeren tot de multiculturele ideologie. Zes op de tien Nederlanders vindt de islam de grootste bedreiging van onze nationale identiteit en zes op de tien Nederlanders vindt de massa-immigratie de grootste vergissing sinds de tweede wereldoorlog. Maar deze school in Hoensbroek vindt dat deze meerderheid zich vergist en op kosten van de belastingbetaler moet worden overgehaald tot andere gedachten."

"Opvallend is dat de school alleen vooroordelen ziet bij autochtonen. Vooroordelen bij allochtonen vindt men blijkbaar prima. Heeft deze school wel eens op marokko.nl gekeken waar de haat tegen Nederlanders vanaf druipt?"

Klik hier voor de door de PVV over dit onderwerp gestelde Kamervragen

Zie ook:
De Limburger: Retour Marokko