Skip to main content

Reactie Geert Wilders op uitslag verkiezingen

Bij een verkiezingsbijeenkomst in Den Haag heeft Geert Wilders zojuist zijn reactie gegeven op de voorlopige uitslag van de Europese verkiezingen. Hieronder de tekst van de speech die hij hield:

Vrienden!

De voorlopige resultaten zijn binnen en die zijn ge-wel-dig. Voor de eerste keer doet de Partij voor de Vrijheid mee en de eerste klap is meteen een daalder waard. Het is nog niet de officiële uitslag maar een prognose. Maar het begin is er: VIER ZETELS!

Dat is goed nieuws voor Nederland. Het is goed nieuws voor de mensen die genoeg hebben van de superstaat Europa en genoeg hebben van dit kabinet Balkenende/Bos. Mensen die het niet cadeau krijgen, de gewone Nederlanders die hard moeten werken voor hun geld. Die willen dat hun kinderen kunnen opgroeien in een Nederlands Nederland. En het is goed nieuws voor al die Europeanen die houden van Europa - maar gruwen van Eurabie en gruwen van de Europese superstaat die ons miljarden per jaar kost.

Het is ook goed nieuws voor de Partij voor de Vrijheid. De eerste keer dat we meedoen en dan meteen dit resultaat. Het lijkt erop dat wij de tweede partij van Nederland zijn geworden, groter dan de PvdA en groter dan de VVD. Mensen, in een woord: geweldig! Geweldig ook voor Nederland.

Maar het zou nog beter voor Nederland zijn als het kabinet Balkenende/Bos de enige conclusie trekt die het zou moeten trekken en dat is aftreden, opstappen en nooit meer terugkomen.

Ik draag dit enorme succes op aan alle vrijwilligers, al die harde werkers, die duizenden Nederlanders die van deur tot deur gingen met pamfletten en die de affiches plakten en die geld gaven aan de enige partij zonder subsidie. Mensen, dit is jullie succes, dit is jullie feestje.

Het is vanavond D-day. Vandaag zijn onze PVV-ers gearriveerd op het strand, klaar om te strijden. Klaar om het linkse cordon sanitaire te doorbreken. Vandaag heeft de Partij voor de Vrijheid vaste grond onder de voeten gekregen. Niet alleen meer hier in Den Haag, maar nu ook in Brussel. Dat is een belangrijke volgende stap. Maar ik beloof u: het mooiste komt nog.

Nederland is bezig te ontwaken uit een lange linkse nachtmerrie. Een nachtmerrie van knetterhoge belastingen, criminaliteit, slechte zorg, hoofddoekjes en de boerka’s, verpaupering, massa-immigratie en islamisering.

Tegen al die Nederlanders die hunkeren naar een nieuw begin, die verlangen naar een nieuwe start, die vinden dat het in Nederland beter kan, zeg ik: de Partij voor de Vrijheid komt er aan!

De Partij voor de Vrijheid stroopt de mouwen op. We zijn er klaar voor.

Onze motor is warm gedraaid. Vrienden, de turbo gaat er op. De beuk gaat er nu pas echt in.

Vanavond nemen we een biertje, maar morgenochtend begint de strijd van voor af aan!

Maar 1 iemand mag morgen uitslapen. In zijn mandje.

Want mensen, de meeste leden van het Europees Parlement praten met meel in hun mond. Maar binnenkort spreekt er 1 iemand in Brussel met een Rotterdams accent. En dat is de man die begon aan de zijde van Pim Fortuyn en die vanavond uitvliegt.

Hij voerde de beste campagne van allemaal. Hij liet Hans van Baalen zo zweten dat die nu vijf kilo kwijt is.

Graag jullie aandacht voor onze lijsttrekker.
Hier is de trots van Rotterdam, en straks ook Brussel.
Geef hem een daverend applaus: Barry Madlener.