Skip to main content

Wilders: 'Hypotheekrente-aftrek altijd behouden'

Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders heeft verbaasd en sterk afwijzend gereageerd op berichten in De Telegraaf van vrijdag 4 februari dat de VVD de hypotheekrente-aftrek ter discussie wil stellen.

Voor Wilders is de hypotheekrenteaftrek echter een ononderhandelbare aftrekpost. De VVD geeft de burgers een sigaar uit eigen doos, ze financieren een belastingverlaging door niet uit te sluiten dat de mensen hun hypotheekrenteaftrek daarvoor moeten inleveren.  Groep Wilders vindt dat het drastisch beperken van het subsidiestelsel en andere overheidsuitgaven als financieringsbron voor de inderdaad zeer wenselijke lagere belastingen te verkiezen valt boven het aantasten van de rechten van de burgers op hypotheekrenteaftrek.

Wilders wijst er op dat honderdduizenden Nederlandse gezinnen een huis hebben gekocht op basis van garanties van de overheid. De overheid moet een betrouwbare partner blijven. Het kan niet zo zijn dat de overheid en de VVD haar beloften zo makkelijk weer vergeten.

Wilders acht het onbegrijpelijk dat de VVD een van haar kroonjuwelen dreigt op te geven. Decennia heeft de VVD zich sterk gemaakt voor de aftrek, om nu die positie 180 graden te draaien. Voor Wilders een teken dat de VVD los is van haar ankers. Wilders stelde dat al eerder vast toen Kamerlid Hofstra een voorstel van de PvdA steunde om de de kilometer-heffing snel in te voeren.

Na het pesten van de automobilisten lijken nu ook de huizenbezitters de dupe te worden van het zwabberende VVD-beleid, aldus Wilders.