Skip to main content

Van der Laan wil kraken 'verbieden' - Kamervragen

Vragen van de leden Brinkman en De Roon (beiden PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de minister van Justitie over het bericht dat minister Van der Laan het kraken wil “verbieden”.

1) 
Bent u bekend met het bericht “Minister Van der Laan wil kraken “verbieden”? *

2) 
Klopt dit bericht?

3) 
Zo ja, bent u met ons van mening dat indien een pand wordt gekraakt, het niet aan de burgemeester mag zijn of een dergelijk kraakverbod geldt of niet, maar dat een dergelijk kraakverbod voor elke gemeente in Nederland gewoon zou moeten gelden? Zo nee, hoe rijmt u een dergelijke regeling met onze staatsrechtelijke inrichting als eenheidsstaat?

4) 
Bent u op de hoogte van de actieve rol die minister Van der Laan heeft gespeeld en uiteindelijk geleid heeft tot de totstandkoming van het grootste kraakpand in Amsterdam, genaamd Vrankrijk. Vind u het ook zo hypocriet dat juist minister Van der Laan nu roept om een kraakverbod, terwijl hij in persoon er voor heeft gezorgd dat anarchistische en relzuchtige krakers jarenlang vanuit dit kraakpand Amsterdam konden terroriseren? Zo nee waarom niet? 

Elsevier - Minister Van der Laan wil kraken verbieden

Zie ook:
- Delta Post: Cohen: Van der Laan is ijzersterke vervanger
- Reformatorisch Dagblad: De man van het luikje