Skip to main content

Inbreng Wilders tijdens debat kabinetsruzie Uruzgan

Voorzitter, laten we er mee ophouden. Wat doen we hier nog? Alweer moet de hele Kamer zich hiernaartoe slepen om weer een pijnlijk stukje toneel bij te wonen. Het is elke keer hetzelfde, elke keer gaat mevrouw Hamer aan het eind van zo’n pijnlijk debat er weer met gestrekt been in om haar gelijk te halen. Elke keer denk je weer: Geef die vrouw nog tien minuten de tijd en het kabinet wordt opgeblazen. En elke keer weer zie je premier Balkenende en minister Verhagen van ellende in elkaar krimpen. Leuk om naar te kijken, maar een ramp voor het land. De PvdA noemt zich de Partij van de Aanpak, maar het enige dat ze hard aanpakken is hun eigen kabinet. Voorzitter, kan die schertsvertoning nu eens eindelijk ophouden?

Een stervend paard moet je eigenlijk met rust laten. Maar omdat amper 24 uur nadat vijf fracties het vertrouwen in de minister-president opzegden, de geur van ontbinding rondom het kabinet erger is dan ooit, ontkomen we er niet aan hierover te spreken.

Nederland heeft zelden zo’n zooitje ongeregeld bij elkaar gezien. CDA en PvdA vechten elkaar publiekelijk de tent uit en wantrouwen elkaar tot op het bot. De gezichten van minister Bos en minister Verhagen op tv spreken boekdelen. Ze kunnen elkaars bloed wel drinken. Hun gezichten tonen afschuw en achterdocht. Heel Nederland ziet het. Heel Nederland ruikt het. En weer heeft de premier geen enkele regie, hij ziet nu ook al zijn vierde kabinet uit elkaar spatten. Hij is totaal machteloos. Balkenende staat er bij en kijkt ernaar.

Vorige week was er een hele serie misverstanden. Dan had die weer dit gezegd en die had dat verkeerd begrepen en die zat in Vancouver en die had met de NAVO iets geregeld wat iemand anders niet had gehoord en ga zo maar door. De taal die dit kabinet uitslaat is net zo goed te volgen als de Arabische teksten op de verkiezingsposters van de PvdA.

Voorzitter, misschien was er geen sprake van een misverstand, maar er was zeker ook geen sprake van verstand. Kan het kabinet dat bevestigen? Of is er maar één misverstand en heet dat: kabinet Balkenende IV?

Voor de PVV is het helder: weg uit Uruzgan, weg uit Afghanistan. Natuurlijk moet de Taliban worden bestreden, maar niet meer, voor zover we dat al deden, door Nederland. Ons land heeft meer dan genoeg gedaan. Het is mooi geweest.

Voorzitter, het CDA ging voor de PvdA al door de knieën over Irak. En nu dwingt Wouter Bos het CDA opnieuw voor hem te buigen. De zoveelste vernedering op rij. Buigt het CDA niet, dan ontploft het kabinet. Weer willen de socialisten bloed zien. Weer moet het CDA vernederd worden.

Nieuwe verkiezingen, prima! Als de partijen van gisteren het niet willen opknappen laat ons het dan doen, de PVV, de partij van de toekomst. Want bij al dit politiek gekrakeel zou je bijna vergeten wat de echte problemen zijn van Nederland: de economische crisis, de ouderenzorg, de belastingen, de criminaliteit en de massa-immigratie.

Het is mooi geweest. Verkiezingen! Wij zijn er klaar voor!

Links:

Telegraaf.nl