Nederland weer van ons

Vragen van de leden Brinkman en Bosma (Beiden PVV) aan de staatssecretaris van Koninkrijksrelaties over het bericht dat de rechter in hoger beroep op de Nederlandse Antillen het homohuwelijk niet erkent.

1.)
Bent u bekend met het bericht “Hof Antillen: erkenning homohuwelijk niet verplicht” en klopt dit bericht?

2.)
Hoe beoordeelt u het dat de rechter op de Nederlandse Antillen een onderscheid maakt tussen een getrouwd heteroseksueel en een getrouwd homoseksueel stel?

3.) 
Wat heeft deze uitspraken voor gevolgen voor het homohuwelijk op de nieuw te vormen BES-eilanden en de nieuw te vormen landen Curaçao en Sint Maarten en deelt u de mening dat alles in het werk moet worden gesteld om de ongelijkheid tussen heteroseksuele en homoseksuele stellen op te heffen?

4.) 
Hoe bent u van plan om de eilanden in de West duidelijk te maken dat het homohuwelijk hoort bij deelname aan het Koninkrijk en dat alle eilanden verplicht zijn om het homohuwelijk te accepteren en geen belemmeringen op te leggen? 

5.) 
Deelt u de mening dat in verband met de emancipatie van homo’s en lesbiennes op de Nederlandse Antillen het van het grootste belang is dat zo snel mogelijk op de BES-eilanden wetgeving wordt geïncorporeerd die het homohuwelijk instelt op deze eilanden? Zo neen, waarom niet?

Zie: NRC

Antwoorden op kamervragen kunt u vinden op de site overheid.nl

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2570 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties