Nederland weer van ons

Vragen van de leden Wilders en Bosma (beiden PVV) aan minister Plasterk van OCW.

1)
Bent u bekend met de lesbrief ‘Laat je niet gek maken!’, uitgegeven in opdracht van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam (1) en het bericht ‘Lesbrief over Wildersfilm op Amsterdamse scholen’(2).

2)
Deelt u de mening dat een lesbrief voor de schoolgaande jeugd, die gaat over vrijheid van meningsuiting, geloof, politiek, praten en emoties politiek onafhankelijk dient te zijn? Zo ja, vindt u het dan ook niet schandelijk dat de lesbrief ‘Laat je niet gek maken!’ een anti-PVV lesbrief is en bent u bereid deze lesbrief door de gemeente Amsterdam bij de scholen terug te laten halen?

3)
Wat vindt u van het feit dat de lesbrief uit probeert te leggen dat politici zich in principe niet bezig houden met godsdienst of met heilige boeken en daar expliciet een afbeelding van Geert Wilders bij wordt geplaatst? Deelt u de mening dat de lesbrief de PVV hiermee in een kwaad daglicht wil stellen, ook al omdat even verderop in de lesbrief gezegd wordt dat als je slechte dingen over iemand vertelt, die ander zich gekwetst voelt?

4)
Deelt u de mening dat het schandelijk is dat de lesbrief stelt dat als politici praten over de islam of over de moslims dat “heel negatief en kwetsend” kan overkomen? Waarom wordt geen aandacht besteed aan de intolerante zijde van de islam?

5)
Deelt u de mening dat deze lesbrief meegaat in het slachtofferrol die sommige moslims zich graag aanmeten?

6)
Op wie doelt de lesbrief als gesteld wordt (pagina 19): “Helaas zijn er politici die denken dat ze populairder worden door heel negatief te zijn over bepaalde groepen mensen.” Wie zijn deze politici en wie zijn deze groepen? 

(1) ‘Bron Lesbrief Laat je niet gek maken!’

(2) ‘Lesbrief over Wildersfilm op Amsterdamse scholen, De Telegraaf, 6 februari 2008

Klik hier voor artikel op nieuws.nl over deze Kamervragen

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 6960 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties