Nederland weer van ons

Vragen van het lid Wilders (PVV) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en voor Wonen, Wijken en Integratie over de oproep van de Turkse premier Erdogan dat Turken, woonachtig in het buitenland niet teveel moeten integreren.

1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht “Inburgering is een misdaad”(*)

2.)
Deelt u mijn mening dat de oproep van de Turkse premier Erdogan, dat Turken in het buitenland niet moeten integreren in de West-Europese samenleving waarin zij leven, volstrekt onacceptabel is? Zo neen, waarom niet?

3.)
Deelt u mijn mening dat een land met een premier die dergelijke uitspraken doet niet thuis hoort in de Europese Unie? Zo neen, waarom niet?

4.)
Bent u bereid om u in Europees verband sterk te maken voor het direct beëindigen van de toetredingsonderhandelingen met Turkije? Zo neen, waarom niet?

5.)
Realiseert u zich dat er ook Nederlandse Turken aanwezig waren op de bijeenkomst in Keulen waar de Turkse premier sprak? Bent u bereid publiekelijk afstand te nemen van de woorden van de Turkse premier? Bent u tevens bereid de Turkse ambassadeur te ontbieden en uw woede over de uiterst kwalijke opmerkingen van de Turkse premier over te brengen? Zo neen, waarom niet?

 

(*) De Telegraaf, 11 februari 2008

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2630 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties