Nederland weer van ons

Vragen van de leden Wilders, Fritsma en Agema (PVV) aan de ministers van BZK en justitie en de staatssecretaris van VWS over de berichtgeving dat de boerkini in slechts 4 van 36 ondervraagde zwembaden wordt geweigerd.

1)
Bent u bekend met de uitzending (*) van Netwerk over de boerkini?

2)
Deelt u de mening dat gezien het al slappe voorstel van het kabinet om de boerka uit het openbaar vervoer te bannen, dit zeker ook voor zwembaden moet gelden? Zo neen, waarom niet?

3)
Als de boerkini voor moslima’s bedoelt is om zedig te zwemmen, zwemmen alle mensen in zwempak, zwembroek en bikini dan onzedig?

4)
Wat is uw reactie op het feit dat het Hanzebad in Zwolle onder druk van gemeenten toch boerkini’s toestaat?

5)
Deelt u de mening – met ons en met de moslim in de uitzending – dat de boerkini de ultieme uitdrukking van onderdrukking van de vrouw is en een achterlijke, islamitische klederdracht? Zo neen, waarom niet?

6)
Deelt u tevens de mening dat de boerkini een glijdende schaal in het meegaan met strenge islamieten is en een nieuwe norm introduceert die leidt tot nieuwe spanningen en nieuwe botsingen in de samenleving? Zo neen, waarom niet?

7)
Kunt u gezien de snelle en hardnekkige verspreiding van de boerka en boerkini ervoor zorgdragen dat er toch een algeheel boerkaverbod komt, waar ook de boerkini onder valt? Zo neen, waarom niet?


(*) Netwerk, 26 februari 2008

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2960 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties