Skip to main content

Inbreng Geert Wilders bij debat over herziening van het belastingstelsel

Voorzitter,
Het kabinet Rutte 2 praat na jaren van afbraak en belastingverhoging nu eindelijk over belastingverlaging. Maar wie gelooft die mensen daar in Vak K nog?
1000 euro gingen we krijgen zei premier Rutte jaren geleden. Nooit wat van gezien! Integendeel, Nederland ging alleen maar meer betalen.

De BTW werd verhoogd, de WW versoberd, het eigen risico in de zorg verhoogd, de huren verhoogd, de AOW-leeftijd verhoogd, de ouderenzorg genadeloos afgebroken, de huishoudelijke hulp gehalveerd, en zo kan ik nog even doorgaan. Door de verkeerde keuzes van dit kabinet gingen 200.000 banen verloren en 23.000 bedrijven failliet.

Dit kabinet heeft de lasten verhoogd met 15 miljard euro. En daar zouden we nu 5 miljard van terugkrijgen?
Het is een enorme sigaar uit eigen doos. Het is als een dief die eerst je hele woonkamer leegrooft en later alleen het bankstel komt terugbrengen en vervolgens een bedankje wil. Bekijk het maar, zeg ik tegen de minister-president.

En onze ouderen worden ook nu met deze plannen nog steeds als oud vuil behandeld. Ze krijgen nul komma nul respect van dit asociale kabinet.
Nadat ze al uit het verzorgingshuis zijn geknikkerd en jarenlang in hun portemonnee zijn gepakt, ook nu geen letter, geen letter over het mee profiteren door ouderen van die belastingverlaging in de brief van het kabinet. Alsof ze niet bestaan. En datzelfde geldt voor al die mensen die buiten hun schuld werkloos zijn geworden.

Ze mogen niet meeprofiteren van de belastingverlaging maar waren de afgelopen jaren wel de klos.
En volgend jaar worden ze nog eens gepakt met de verlaging van de ouderenkorting en het helemaal afschaffen van de ouderentoeslag.
Een beschaafd land onwaardig voorzitter. De coalitiepartijen zouden zich de ogen uit hun hoofd moeten schamen.

En niemand, niemand in Nederland begrijpt de foute keuzes van dit kabinet.

Terwijl ouderen geen cent aan belastingverlaging krijgen, worden illegalen en asielzoekers gepamperd. Een asielzoeker in Nederland kost ons 36.000 euro per jaar. Dat is drie keer een AOW-uitkering. Ze krijgen gratis zorg en voorrang bij sociale huurwoningen. En alsof die geldsmijterij richting asielzoekers nog niet genoeg is wordt er ook miljarden per jaar uitgegeven aan zinloze ontwikkelingshulp. Hoe ziek kan het beleid zijn. Kiezen voor asielzoekers in Afrika en de ouderen in Nederland in de steek laten. Wat zijn dat voor een keuzes?

Voorzitter, het kabinet verzuimt zijn plicht. Begin met het herstellen van de afbraak. Begin met het openhouden van de verzorgingshuizen en opnieuw de Agema-gelden introduceren. Gebruik daar dat miljard maar voor dat de asielzoekers nu krijgen. Dát is fatsoenlijk beleid. De PVV kiest voor onze ouderen in plaats van asielzoekers.
En geen cent meer naar Afrika en de miljarden die we daarmee besparen linea recta naar de koopkracht voor de ouderen en gepensioneerden en de mensen die buiten hun schuld werkloos zijn in Nederland.

En, hoewel ik denk dat daar geen meerderheid meer voor is, natuurlijk zijn de BTW-verhogingen verkeerd. De BTW moet niet omhoog maar omlaag. Verlaag het BTW tarief en gebruik daarvoor maar die miljarden die we ieder jaar naar Brussel overmaken. Dát is beleid waar iedereen in Nederland van profiteert. Dat is beleid dat goed is voor de werkgelegenheid en de koopkracht.

Voorzitter, laat ik glashelder zijn: De PVV gaat diegenen die ons huis hebben leeggeroofd en nu alleen het bankstel komen terugbrengen, diegenen die ons land hebben kapot belast en bezuinigd en ons nu een sigaar uit eigen doos willen geven, natuurlijk niet steunen. Laat anderen de hielen maar likken van dit kabinet. Wij zullen dat nooit doen!