Skip to main content

Vragen van het lid Wilders aan de Minister-President over de ordinaire zakkenvullerij m.b.t. pensioenen door het Europees Parlement

1.)
Heeft u kennisgenomen van het bericht (*) 'EU-parlement dicht gat in absurde pensioenregeling' ?

2.)
Wat vindt u ervan dat de elite in Brussel zichzelf opnieuw verrijkt door uit de algemene middelen en dus ook met Nederlands belastinggeld hun pensioengat te dichten terwijl normale burgers in vergelijkbare omstandigheden (een te lage dekkingsgraad van hun pensioenfonds) wél geconfronteerd worden met het korten van hun pensioen?

3.)
Deelt u de mening van de pensioendeskundige Kocken (*) dat de gepensioneerde Europarlementariërs veel te weinig premie hebben betaald voor het pensioen dat ze krijgen en dat de pensioenregeling absurd is (*)?

4.)
Deelt u mijn mening dat deze walgelijke zelfverrijking en zakkenvullerij uit Brussel met ook ons geld totaal ongepast en onacceptabel is?

5.)
Bent u bereid de Nederlandse bijdrage aan de EU onmiddellijk met hetzelfde bedrag van € 270 miljoen dat hiervoor wordt gebruik te korten en te besteden aan de Nederlandse gepensioneerden? Zo neen, waarom niet?

6.)
Kunt u deze vragen voor dinsdag 21 februari 2017, 11.00 uur beantwoorden?

(*) http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2158586-eu-parlement-dicht-gat-in-absurde-pensioenregeling-parlementariers.html?title=eu-parlement-dicht-gat-in-absurde-pensioenregeling-parlementariers