Skip to main content

PVV-vragen over de marechaussee die onervaren en ongewapenden burgers gaat inzetten op Schiphol

Vragen van de leden Popken, Wilders en Graus (allen PVV) aan de minister van defensie over het bericht dat de marechaussee onervaren en ongewapenden burgers gaat inzetten op Schiphol.

1.)
Bent u bekend met onderstaand bericht(*)?

2.)
Deelt u de mening van de PVV dat grenscontrole en grensbewaking een cruciale overheidstaak is, die niet aan onervaren burgers overgelaten kan worden? Zo nee, waarom niet?

3.)
Kunt u reageren op de terechte aantijgingen van de vakbond van marechaussees dat dit plan levensgevaarlijk is? Zo nee, waarom niet? Zo ja, deelt u hun opvatting?

4.)
Deelt u de mening van de PVV dat gezien de huidige terroristische dreiging en terugkerende Syriëgangers, grensbewaking en grenscontroles de hoogste prioriteit moet hebben? Zo nee, waarom niet?

5.)
Hoe zijn deze onervaren en ongewapende burgers opgewassen tegen de terreurdreiging en mogelijke terroristen en jihadisten waarmee zij geconfronteerd kunnen worden?

6.)
Bent u bereid, net als de PVV, om z.s.m te investeren in onze grensbewaking en marechaussee ? Zo neen, waarom niet?

7.)
Kunt u deze vragen, gezien het begin van de zomervakantie - en de drukte op Schiphol tijdens de zomervakantie - binnen een week beantwoorden

(*) http://www.parool.nl/amsterdam/hulp-voor-marechaussee-op-schiphol~a4505068/