Nederland weer van ons

D62FK79XoAYRErR

MILAAN - „Basta islam.” Dat zei Geert Wilders zaterdag tegenover tienduizenden enthousiaste Italianen in Milaan waar hij samen met Lega-leider Matteo Salvini, vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Marine Le Pen en andere politieke leiders van de eurosceptische fractie Europa van Naties en Vrijheid (ENV) was. De PVV-leider kon op luid applaus rekenen toen hij zei dat “we de invasie van de islam moeten stoppen.”

In gesprek met De Telegraaf laat Wilders weten de bijeenkomst zeer geslaagd te vinden. „We hebben hier collega’s uit twaalf verschillende landen gehad. Iedereen had er zin in en we gingen allemaal voor hetzelfde: minder EU, meer eigen natie-staat, minder immigratie, minder islamisering. Na een gezamenlijke lunch kwamen we op het plein waar we tienduizenden mensen zagen. Het was hartverwarmend”.

Toch waarschuwt Wilders. “We gaan niet voor een fusie van partijen. We moeten kijken naar wat ons bindt, maar er is geen fractiediscipline, wat andere fracties zoals christendemocraten en sociaaldemocraten wel hebben. Onze kritiek is dat de EU te politiek is geworden”.

Hoe vond u het veel besproken filmpje van de SP met een persiflage op Timmermans?

„Ik moest er wel om lachen. Het vretende monster dat alleen maar meer wil en alleen aan zichzelf denkt is wel tekenend voor Brussel. Wij hebben zelf die macht aan Brussel gegeven. Om die macht terug te krijgen is tien keer moeilijker dan om het weg te geven. Er zijn eurocommissarissen die ontzettend veel macht hebben, maar niet gekozen zijn en bij de meesten onbekend zijn”.

Die kritiek op de EU heeft Forum voor Democratie ook. Waarom zijn er zoveel mensen van jullie partij overgestapt naar die partij?

„Wij willen nog steeds een Nexit, dat is nu geen populair standpunt, de meesten willen dat nu niet. Maar ik vind dat je standvastig moet zijn. Dat betekent dat je soms wint en soms verliest. Dat heeft voor mij soms zijn consequenties. Ik ben voor rechters gedaagd, fatwa’s op mijn hoofd, altijd beveiliging. Niks is makkelijker dan toegeven, maar dat is niet juist. Forum doet het nu goed, maar wij hebben de betere standpunten.”

En jullie hebben nu deze coalitie die hier in Milaan bijeen is gekomen.

„En dat zijn niet de minste politici. Salvini draagt regeringsverantwoordelijkheid, Marine Le Pen is nu populairder dan president Macron. Een stem voor de PVV is een stem voor een gigantisch en belangrijk blok in het Europees Parlement.”

Een overeenkomst tussen deze partijen hier in Milaan is dat jullie een betere relatie met Rusland willen.

„We hebben belang bij een goede buurschap met Rusland. Maar wij in Nederland hebben nog altijd een probleem met MH17. Dat is een levensgroot probleem dat eerst moet worden opgelost”.

De vice-bondskanselier van Oostenrijk Strache is opgestapt in verband met een zeer omstreden ontmoeting met een Russische met duistere plannen.

„Wat hij deed kon niet. Hij moest wel opstappen. Als een partij illegaal geld uit Rusland krijgt kan dat natuurlijk niet, als een partij het legaal krijgt dan moet die partij dat zelf weten. Maar wij van de PVV zullen nooit een cent uit Rusland accepteren.”

Lees het interview op de website van de Telegraaf.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 5245 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties