Skip to main content

PVV: regering moet bedreiging van islamcritici in Europa tegengaan

Imran Firasat staat in Spanje onder druk omdat hij een islamkritische film aan het maken is. De Spaanse regering onderzoekt of hij het land kan worden uitgezet omdat hij een bedreiging van de nationale veiligheid zou zijn. “Onderdrukking van islamcritici is pas een bedreiging van de veiligheid,” aldus PVV-kamerleden Wilders en De Roon. “De Nederlandse regering moet zich ook in Europa sterk maken voor de vrijheid van meningsuiting en niet accepteren dat andere landen als een knipmes buigen uit vrees voor de islam”.

Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Veiligheid en Justitie over dreigende deportatie van een islamkritische filmmaker:

1.)
Klopt het dat Spanje een procedure heeft gestart om Imran Firasat te deporteren omdat hij een bedreiging zou vormen voor de nationale veiligheid (*) ?

2.)
Zo ja, wilt u bij de Spaanse regering protesteren tegen uitwijzing van Firasat naar een land waar hij een strafvervolging, al of niet leidend tot de doodstraf, wegens blasfemie tegemoet kan zien ? (**)

3.)
Bent u het met ons eens dat Firasat het volste recht heeft om op geweldloze wijze een wereld zonder islam na te streven (***) ?

4.)
Indien Spanje de openbaarmaking van de film van Firasat belemmert, wilt u dan bevorderen dat de film in Nederland openbaar gemaakt kan worden? Zo nee, waarom niet?

 

 

(*) http://www.barenakedislam.com/2012/12/08/bni-friend-imran-firasat-a-pakistani-ex-muslim-living-in-spain-is-being-threatened-by-the-government-because-of-his-upcoming-anti-islam-film/

(**) http://www.rightsidenews.com/2012122731625/editorial/rsn-pick-of-the-day/blasphemy-as-a-national-security-threat.html?utm_source=Right+Side+News&utm_campaign=cb812a5756-daily-rss-newsletter&utm_medium=email

(***) http://mundosinislam.com/english/