Skip to main content

Plenair Debat Situatie in Israël en Gaza

Sinds Israël zich in 2005 uit Gaza heeft teruggetrokken hebben terroristen meer dan 11.000 raketten op Israëlische burgers vanuit dit gebied afgevuurd . Dat zijn meer dan elfduizend terroristische aanslagen! Meer dan 11.000 oorlogsmisdrijven. Voor Israëlische burgers is dit schrikbeeld de dagelijkse realiteit. De dagelijkse realiteit van het leven in een land waarvan de hele bevolking permanent op de dodenlijst van Islamitische terroristen staat. Het recht van Israël om zichzelf te verdedigen is daarom niet een soort "gunst". Het is simpelweg de plicht van de Israëlische staat om zijn burgers te beschermen tegen bloeddorstige jihadisten die het land van de kaart willen vegen.

De terroristen van Hamas hebben daarnaast ook het bloed van Palestijnse burgerslachtoffers aan hun handen. Niet alleen omdat zij Israël hebben gedwongen tot ingrijpen door Israël's burgers te terroriseren met een constante rakettenregen, maar ook omdat zij de Palestijnse bevolking gijzelden als menselijk schild. De barbaren gebruikten zelfs ziekenhuizen en scholen als lanceerinstallaties en opslagplaatsen voor hun wapens. Dat was op zichzelf al boosaardig en in strijd met het oorlogsrecht. Maar het was ook vilijn om een andere reden. Ieder Israëlisch optreden daartegen bood gelegenheid om Israël in een kwaad daglicht stellen en de internationale publieke opinie tegen Israël op te zetten. Naast een terroristische fysieke strijd voeren zij ook een juridische jihad om Israël kapot te maken. De PVV steunt geen juridische jihad tegen Israël en verwacht ook niets van het VN-onderzoek naar de gebeurtenissen in Gaza. De VN loopt voorop in de internationale anti-Israël obsessie. De VN moedigt terroristen daarmee aan het internationaal humanitair recht te misbruiken . Ban Ki-Moon noemde de Israëlische aanvallen al een morele wandaad voordat er überhaupt een onderzoek was . De ondertussen opgestapte voorzitter (Schabas) van de VN-onderzoekscommissie was tevens een vriend van de PLO . Ik wil dan ook graag van de minister weten wat zijn visie is op dit structurele misbruik van het Internationaal Recht door de Palestijnen.

De terroristen van Hamas hebben meerdere keren wapens verborgen in door de VN beheerde scholen. Scholen die nota bene met Nederlands geld zijn gebouwd. Dat dit kabinet nog eens 12 miljoen Euro extra ontwikkelingshulp voor Gaza heeft toegezegd is bizar. Dit kabinet doet palestijns leider Abbas nog weer 70 miljoen Euro cadeau . De minister van Buitenlandse Zaken wil de komende jaren intensiever samenwerken met de Palestijnse Autoriteit. Een organisatie die nog steeds salarissen laat toekomen aan veroordeelde terroristen . Een organisatie die kinderen indoctrineert met Jodenhaat en die terrorisme verheerlijkt . Een organisatie waarvan de leider recent heeft gezegd dat Palestijnen beter in Syrië kunnen sterven dan terugkeren naar Gaza en Judea en Samaria . Dáár werkt de Nederlandse regering mee samen. Dáár gaat het geld van de Nederlandse belastingbetaler naar toe. En dat allemaal in een poging om tot een zogenaamde twee-staten-oplossing te komen.
De bemoeienis van de internationale gemeenschap met het Midden-Oosten Vredesproces is noodlottig en schadelijk. Het is te bizar voor woorden dat de Palestijnen tot vier maal toe de onderhandelingen hebben getorpedeerd, telkens als de mogelijkheid van een vredesakkoord voor het grijpen lag. Het pamperen van de Palestijnen door het geven van geld, ook de Nederlandse financiering van de Palestijnse Autoriteit en van VN-projecten in Gaza staat aan resultaten in het vredesproces juist in de weg.
Hamas noch de Palestijnse Autoriteit genieten legitimiteit. Zij verdienen onze steun niet. Die steun is schadelijk.

Alle partijen in deze Kamer hebben geconstateerd dat het vredesproces met als doel de twee-staten-oplossing en aangejaagd door de internationale gemeenschap, al jarenlang niet slaagt. Toch willen de meeste partijen op die weg doorgaan, soms zelfs met nog meer internationale bemoeienis. Niemand stelt de vraag of doorgaan op die weg misschien een stom idee is. Ook de minister van Buitenlandse Zaken niet. Hij wil kiezen voor intensivering van de Europese rol bij het vredesproces. Hij heeft daarbij gezegd, dat het essentieel is dat beide partijen (Israël en de Palestijnen) "hun huis op orde hebben". En daar gaat het aan Palestijnse zijde al onmiddellijk mis. Dat gaat daar namelijk niet lukken met het nefaste leiderschap in Ramallah en in Gaza. We hebben al genoeg mislukte pogingen gezien om tot een Palestijnse eenheidsregering te komen. Het in het zadel houden van dat verschrikkelijke leiderschap, door geld en hulp te blijven vertrekken, is noodlottig.

Daarom dien ik een motie in, om – aangezien de VN voorop loopt in een internationale anti-israël obsessie - aan onze regering te vragen om elke Nederlandse bijdrage aan VN-projecten in Gaza onmiddellijk te stoppen.