Skip to main content

PVV: gooi islamitische koekoeksjongen uit de krijgsmacht

De PVV wil voorkomen dat defensie wordt misbruikt als opleidingsinstituut voor jihadisten. Kamerlid Raymond de Roon waarschuwde de minister eerder voor dat gevaar, en krijgt nu bijval van de Duitse militaire inlichtingendienst die onlangs openheid van zaken gaf. “29 ex-militairen van het Duitse leger zijn als jihadist naar Syrië en Irak vertrokken en 65 actief dienende militairen worden daar in de gaten gehouden. Dat zijn zorgwekkende aantallen. Maar welke cijfers gelden voor Nederland? De minister weigert consequent om daarop een antwoord te geven,” aldus De Roon. “Nu moet zij, net als Duitsland, openheid verschaffen. Ook moet de minister een aantal ferme maatregelen nemen tegen islamitische koekoeksjongen, die zich binnen de krijgsmacht nestelen. Bescherm Nederland door mensen met een dubbel paspoort geen baan bij de krijgsmacht te geven.”

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Defensie over islamitische koekoeksjongen bij de krijgsmacht:

1.)
Hoe beoordeelt u het feit dat maar liefst 29 ex-militairen van het Duitse leger als jihadstrijders zijn afgereisd naar Syrië en Irak? (*) (**)

2.)
Deelt u, nu ook de chef van de Duitse militaire inlichtingendienst (MAD) daarvoor waarschuwt, mijn mening dat defensie misbruikt kan worden en ook wordt als LOI-cursus voor jihadisten?

3.)
Bent u bereid om, net als de Duitsers met wie u graag intensief samenwerkt, exact aan te geven hoeveel (ex)militairen tot op heden naar Syrië en Irak zijn afgereisd?

4.)
Bent u tevens bereid om, net als de Duitsers die 65 actief dienende militairen in de gaten houden vanwege jihadistische trekjes, aan te geven hoeveel verdachte militairen en ex-militairen in Nederland onder de loep worden/werden gehouden?

5.)
Heeft u de afgelopen jaren al islamitische koekoeksjongen uit de krijgsmacht verwijderd? Zo ja, hoeveel?

6.)
Bent u het met mij eens dat de belangen van Nederland het beste zijn gediend door mensen met een dubbel paspoort uit de krijgsmacht te weren om loyaliteitsproblemen en veiligheidsrisico’s te beperken?

(*)   http://www.dpa-international.com/news/top_stories/are-islamists-using-the-german-military-as-training-ground-a-48933067.html
(**) http://legalinsurrection.com/2016/04/german-army-alarmed-at-growing-islamist-infiltration-as-29-ex-soldiers-join-isis/