Skip to main content

PVV-vragen over terreurkampen voor Palestijnse kinderen

Vragen van de leden De Roon en Van Weerdenburg (beiden PVV) aan de Minister van Buitenlandse Zaken en aan de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over terreurkampen voor Palestijnse kinderen georganiseerd door o.a. de Verenigde Naties

1.)
Kunt u aangeven hoeveel onschuldige kinderen elke zomer worden vergiftigd met geweld, haat en antisemitisme in Palestijnse “zomerkampen”(*)?

2.)
Deelt u onze mening dat wanneer de handenarbeid bestaat uit bommen maken en gymlessen worden gebruikt voor schietoefeningen, we beter kunnen spreken over terreurkampen?

3.)
Klopt het dat de terreurkampen van Hamas, het UNRWA, Fatah en de PLO hetzelfde “culturele” programma volgen? Zo nee, waarom en op welke onderdelen niet?

4.)
Ziet u enige relatie tussen de zomerse terreurkampen en de tientallen aanslagen die de afgelopen twee jaar zijn gepleegd door Palestijnse kinderen? Zo nee, waarom niet?

5.)
Hoeveel terreurkampen worden georganiseerd en/of (mede) gefinancierd door VN-orgaan UNRWA en hoeveel geld is daarmee gemoeid?

6.)
Bent u bereid de Nederlandse financiering van het UNRWA per direct te stoppen?

7.)
Als u van mening bent dat er niets mankeert aan de Palestijnse (VN) terreurkampen, zou u Nederlandse kinderen daar dan met een gerust hart naartoe sturen voor wat zomers vermaak?

(*) https://opiniez.com/2017/08/07/zomers-om-nooit-te-vergeten/amp/