Skip to main content

PVV-vragen over door VN betaalde schoolboeken met Israëlhaat en antisemitisme

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over VN-schoolboeken die uitpuilen van Israëlhaat en antisemitisme:

1.)
Hoe beoordeelt u het bericht dat VN orgaan UNRWA schoolboeken die uitpuilen van Israëlhaat en antisemitisme verspreidt onder Palestijnse kinderen(*)?

2.)
Is de UNRWA eindverantwoordelijk voor de inhoud van deze schoolboeken? Zo nee, waarom geeft UNRWA dan klakkeloos miljoenen euro’s uit aan het hersenspoelen van Palestijnse kinderen?

3.)
Vindt u het ook schandalig dat de VN, een organisatie die zegt op te komen voor vrede en veiligheid, kinderen geen vrede maar de vernietiging van Israël in het vooruitzicht stelt?

4.)
Wat gaat Nederland straks als lid van de VN-Veiligheidsraad doen om het groeiende antisemitisme binnen de VN en haar sub organen de kop in te drukken?

5.)
Bent u aan het einde van uw ambtstermijn eindelijk bereid de Nederlandse financiering van UNRWA te stoppen zodat aan de Nederlandse financiering van deze nazi-praktijken nu eens een einde komt?

(*) http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/New-UNRWA-textbooks-display-extreme-anti-Jewish-and-anti-Israel-sentiments-study-shows-506174