Skip to main content

PVV: de euro is geen geld, de euro kost ons geld!

Algemeen Overleg EUROCRISIS/ 2 augustus 2012

Spreektekst Teun van Dijck

Waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig in Europa. Dat moddert maar door en het enige wat ze kunnen verzinnen is meer geld storten in de bodemloze probleemlanden in de hoop dat het probleem vanzelf weg gaat. Zolang men niet durft te onderkennen dat de euro mislukt is, zal de crisis niet weggaan, maar eerder verdiepen. De beerput van het Zuiden is geopend en je ruikt het tot hier.

Klik hier voor het bericht "PVV: Euro is over en uit"op het Ned. Dagblad.nl

Hoe kan Griekenland binnen de euro ooit concurreren met Duitsland? Nooit dus. De miljarden zijn dan ook water naar de Griekse Zee dragen.

De afgelopen weken is de eurocrisis verder geëscaleerd en iedereen probeert paniekerig rust uit te stralen. Draghi, Merkel, Hollande, Monti, Juncker zeggen alles te zullen doen om de euro te redden. Maar ze weten ook dat het te laat is; de wanhoop nabij. De verschillen in Europa zijn te groot voor 1 munt. De euro is over en uit!

Maar deze minister is onzichtbaar; vandaar dat we dit debat hebben aangevraagd. De PVV wil weten waar deze minister staat. 

ECB ligt onder Vuur. Draghi wil de persen aanzetten, maar Duitsland verzet zich openlijk tegen het opkopen van obligaties en tegen een banklicentie voor het ESM. Eerder zijn 2 Duitse ECB directieleden opgestapt (Jurgen Stark en Axel Weber), omdat de ECB haar mandaat te buiten ging. Gaat dit nu voor de 3e keer gebeuren (Jenns Weidmann). Hoe lang zullen de Duitsers het nog pikken, dat de Noordelijke landen worden overstemd door Club Med? 

Beleggers vieren feest, want eindelijk is er een koper die bereid is hen van de Italiaande en Spaanse rommelobligaties te verlossen. De beurzen veerden dan ook gelijk op toen Draghi een big bazooka aankondigde.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ombudsman de integriteit van Mr. Draghi onderzoekt als lid van de “club van dertig” een lobbyistenclub van bankiers. Is hier soms sprake van belangenverstrengeling? 

Met welke boodschap heeft de minister de president van de DNB (Klaas Knot) naar Frankfurt gestuurd? 

De GRIEKEN zijn en blijven oplichters. Ze voldoen keer op keer niet aan de afspraken en eigenlijk zijn ze dat ook niet van plan. Een Griekse belofte is feitelijk een loze belofte!

In plaats van ambtenaren te ontslaan; zijn er 70.000 aangenomen! Ze zouden staatsbedrijven privatiseren en eindelijk een keer belastingen gaan innen, niet gebeurd? 

Griekenland wil de afspraken weer oprekken en meer respijt. Dat zou betekenen nog eens 50 miljard voor Griekenland: een 3e bail-out ligt in het verschiet. Gaat de minister dit blokkeren? 

IMF heeft al aangekondigd geen geld meer aan de Grieken te geven; het is een hopeloos geval.

Heeft de IMF soms daarom de vorige tranche overgeslagen? 

De crisis heeft echter ook een lichtpuntje voor Griekenland. Doordat het geld op is, zijn er ook minder steekpenningen. Ambtenaren nemen nu met minder smeergeld genoegen. Zonder geld, ook geen smeergeld. De corruptie is het grootst bij de belastingdienst; misschien dat ze nu eens echt gaan innen! 

Spanje is redeloos verloren. We wisten het al langer, maar men hoopte dat deze beerput gesloten bleef. Open Europe (Britse denktank) becijferde dat Spanje tot medio 2015 een financieringsbehoefte heeft van 542 miljard (exclusief de 100 mld voor de banken). Is de minister echt van plan dit te financieren. Een ½ biljoen euro?! Of is Spanje too big, to bail? 

Iedereen vlucht weg uit deze beerput. Het afgelopen jaar bedroeg de kapitaalvlucht 321 mld (30% BBP). Terwijl beleggers wegvluchten, stapt onze minister in! Met onze belastingcenten!

Tot slot.

De euro is door het IJS gezakt. De Europese Unie is een fata morgana gebleken, waarin lange tijd velen in hebben geloofd. De ongekozen eurocraten hebben liggen te slapen en hebben hun zakken lopen vullen op kosten van de Europese belastingbetaler.

Kan deze minister uitleggen waarom een eurocommissaris € 27.318 per maand moet verdienen? en waarom mannen als Van Rompuy en Barroso 3½ ton per jaar moeten verdienen, meer dan Obama?

Ik kan dat niemand uitleggen!

Het gegraai moet een keer afgelopen zijn. Het is allemaal belastinggeld van de hardwerkende Nederlander. Hij betaalt zich scheel aan belastingen en wordt van alle kanten gepakt in zijn portemonnee omdat spilzuchtig Europa te kort komt.

70% (bron: peil.nl) van de Nederlanders vindt het dan ook onacceptabel dat NL moet bezuinigen, terwijl we tegelijkertijd miljarden naar landen als Griekenland gooien. Stop daarmee!

Het is dan ook niet voor niets dat de helft van de Duitsers (51% bron Bild) en de Nederlanders (49%) uit de euro wil stappen.

De euro is geen geld, de euro kost ons geld.

En dat weet de burger maar al te goed. Nu deze minister nog!

Klik hier voor het bericht "Grieken blijven oplichters"op NOS.nl