Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht: ‘Marokko vertraagt de Mientjes-zaak’.

1.)
Bent u op de hoogte van het bericht: ‘Marokko vertraagt de Mientjes-zaak’ (*)?

2.)
Klopt het dat Marokko de zaak tegen de verdachte van de gruwelijke slachtpartij op twee bejaarde vrouwen uit Nijmegen, bekend als de twee Mientjes vertraagt?

3.)
Is het dossier van deze moordenaar d.m.v. een rechtshulpverzoek van Marokko door Marokko overgenomen?

4.)
Zo niet, heeft Nederland een rechtshulpverzoek aan Marokko gedaan om deze strafzaak over te nemen en de moordenaar te berechten of  is er slechts op aangedrongen bij Marokko?

5.)
Indien Nederland een rechtshulpverzoek heeft gedaan aan Marokko, is het dan niet zo dat Marokko de termijn voor de uitvoering van het rechtshulpverzoek overschrijdt?

6.)
Zo ja, bent u met de PVV van mening dat dit niet is uit te leggen aan de nabestaanden en de samenleving? Zo nee, waarom niet?

7.)
Deelt u de mening dat door het negeren van het aandringen van Nederland op een spoedige berechting, Marokko ons (internationaal) te kijk zet en lak heeft aan Nederland? Zo nee, waarom niet?

8.)
Kan Nederland een spoedige berechting afdwingen? Zo ja, gaat de staatssecretaris dat ook doen? Zo nee, wat hebben we dan aan een rechtshulpverdrag?

 (*) Telegraaf 6 juli 2011

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3705 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties