Nederland weer van ons

De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld aan minister Opstelten van Veiligheid & Justitie over berichten in de media dat de dader die cabaretière Floor van der Wal heeft doodgereden al op vrije voeten is.

Terwijl de nabestaanden levenslang hebben, heeft deze crimineel niet alleen een veel te lage straf gekregen, maar als 'beloning' ook nog een reïntegratieproject waardoor hij nog eerder op vrije voeten is gekomen. "De omgekeerde wereld en volstrekt onacceptabel," volgens kamerlid Helder.

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de minister van Veiligheid & Justitie over het bericht "Dader doodrijden Floor van der Wal vervroegd vrij".

1.)
Kent u het bericht 'Dader doodrijden Floor van der Wal vervroegd vrij'? (*)

2.)
Bent u het met mij eens dat de opgelegde straf in geen enkele verhouding staat tot het zeer ernstige feit dat de dader heeft gepleegd, ofwel het feit dat hij een jonge vrouw heeft doodgereden, haar in hulpeloze toestand heeft achtergelaten en gezwegen heeft over hetgeen hij heeft gedaan?

3.)
Bent u het met mij eens dat het volstrekt idioot is dat de rechter bij het bepalen van de strafmaat rekening heeft gehouden met de (islamitische) schaamtecultuur van de dader? Dit valt toch niet onder de omstandigheden waaronder het feit is begaan of de persoon van de dader?

4.)
Waarom is het OM niet in beroep gegaan tegen deze veel te lage straf, zeker gezien het feit dat het OM een gevangenisstraf van 4 jaar heeft geëist?

5.)
Bent u het met mij eens dat de nabestaanden levenslang hebben en dat het onvoorstelbaar en onterecht is dat het OM met een zakelijk bericht hen op de hoogte heeft gesteld van het vervroegd vrijkomen van deze crimineel?

6.)
Waarom krijgt deze crimineel de kans om aan een reïntegratieproject deel te nemen nu de straf die hij daadwerkelijk heeft ondergaan zo laag is en hij daardoor ook nog vervroegd vrijkomt?

 

(*) Parool 11 februari 2012 'Dader doodrijden Floor van der Wal vervroegd vrij'

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 11230 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English