Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht: ‘Veilig, veiliger, veiligst’.

1.)
Kent u het bericht: ‘Veilig, veiliger, veiligst’ (*)?

2.)
Klopt het dat tbs-ers steeds eerder met begeleid verlof mogen?

3.)
Klopt het dat is afgesproken dat het eerste begeleide verlof binnen 18 maanden plaatsvindt tenzij de tbs-gestelde onbehandelbaar is?

4.)
Bent u met de PVV van mening dat de periode van 18 maanden niet strikt genomen moet worden ook al is de betreffende tbs-er niet onbehandelbaar? Zo nee, waarom niet?

5.)
Het kan toch niet zo zijn dat een tbs-er, die wel behandelbaar is, maar zich bijvoorbeeld heeft misdragen of er nog niet aan toe is per se binnen die 18 maanden op begeleid verlof moet?

6.)
Klopt het dat met het eerste begeleide verlof altijd beveiligers meegaan en iemand van de kliniek en tijdens een volgend verlof alleen nog iemand van de kliniek zonder beveiligers?

7.)
Klopt het dat een begeleider van de kliniek naar de kliniek moet bellen indien een tbs-er ontsnapt tijdens verlof en de kliniek vervolgens de politie belt?

8.)
Zo ja, deelt u de mening dat hierdoor teveel tijd verloren gaat en dat dit de kans op een snelle opsporing verkleint? Zo nee, waarom niet?

9.)
Bent u bereid een centraal telefoonnummer te realiseren waarnaar begeleiders/beveiligers direct kunnen bellen indien een tbs-er ontsnapt tijdens verlof? Zo nee, waarom niet?

10.)
Bent u tevens bereid om voorafgaand aan het verlof de politie hierover te informeren en te voorzien van een signalement? Zo nee, waarom niet?

(*) De Pers, donderdag 23 februari 2012

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4620 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English