Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht 'Serieverkrachter (18) loopt dagen vrij rond'.

1)
Klopt het dat een beruchte serieverkrachter uit Almere vorige week bijna 4 dagen vrij heeft rondgelopen en dat justitie niet publiekelijk alarm heeft geslagen (*)?

2)
Waarom heeft justitie niet direct groot alarm geslagen, ook niet nadat deskundigen aangaven dat deze serieverkrachter makkelijk in herhaling kan vallen?

3)
Wat is het beleid met betrekking tot wel of geen alarm slaan bij een ontsnapping van een gevaarlijke gek, de afweging tussen in het belang van de opsporing en het belang van bescherming van de samenleving?

4)
Deelt u de mening dat door niet publiekelijk alarm te slaan, justitie de samenleving ernstig in gevaar heeft gebracht? Zo nee, waarom niet?

5)
Waarom wordt een serieverkrachter die in rapporten wordt bestempeld als gevaarlijk en onberekenbaar in de samenleving losgelaten bij wijze van proefverlof?

6)
Heeft deze ontsnapping, of mislukte proefverloven in het algemeen, ook gevolgen voor de 'deskundige' die dit proefverlof veilig achtte? Zo nee, waarom niet?

7)
Bent u met de PVV van mening dat TBS (in de huidige vorm) moet worden afgeschaft? Zo nee, waarom niet?

 

(*) Lees hier het bericht

 


 

 

 

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3010 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English