Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht 'Moordenaar niet teruggekeerd van verlof'.

1.)
Kent u het bericht: 'Moordenaar niet teruggekeerd van verlof'(*)?

2.)
Klopt het dat de Bredase moordenaar Ron N. (45) in juli niet is teruggekeerd van verlof uit de gevangenis en sindsdien spoorloos is?

3.)
Was dit het eerste verlof van de crimineel?

4.)
Deelt u de mening dat het bizar is dat een crimineel al na twee derde van de aan hem opgelegde straf voorwaardelijk vrij komt en dat hij dan ook nog eens nog eerder dan die twee derde van de straf alvast mag 'resocialiseren'? Zo nee, waarom niet?

5.)
Bent u met de PVV van mening dat het resocialiseren van gevangenen de Nederlandse belastingbetaler een hoop geld kost zonder dat duidelijk is of het wel werkt en het daarom niet meer dan logisch is dat een veroordeelde crimineel daar zelf een geldelijke bijdrage aan moeten leveren? Zo nee, waarom niet?

6.)
Bent u bereid het verlof van gevangenen af te schaffen daar zij gewoon hun straf dienen uit te zitten en zij maar lekker in hun 'vrije' tijd (dus na het uitzitten van (twee derde van) de opgelegde gevangenisstraf) moeten gaan resocialiseren?

7.)
Zo nee, waarom niet en bent u dan bereid om tenminste voorafgaand aan een verlof de politie hierover te informeren en te voorzien van een signalement? Zo nee, waarom niet?

8.)
Is de maatschappij geïnformeerd over deze loslopende moordenaar en bent u bereid burgers altijd direct te informeren als een crimineel de benen neemt? Zo nee, waarom niet?

9.)
Wat is er tot nu toe gedaan om deze crimineel op te sporen?

10.) Welke maatregelen gaat u nemen om deze crimineel per direct op te sporen en weer terug in de gevangenis te stoppen, zoals de officier van Justitie ook wil?

 

(*) Lees hier het bericht op Telegraaf.nl    

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2175 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English