Nederland weer van ons

Schriftelijke Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht 'Tbs'er op verlof aangehouden voor belagen 13-jarig meisje' van 27 augustus 2013 (*)

1.)
Kent u dit bericht en klopt het wat hierin vermeld wordt? Zo nee, waarom niet?

2.)
Bent u bereid de Kamer te informeren over het verlof van deze tbs'er? Zo nee, waarom niet?

3.)
Bent u met de PVV van mening dat de privacy van deze tbs'er ondergeschikt is aan de veiligheid van de samenleving als geheel en potentiƫle slachtoffers in het bijzonder? Zo nee, waarom niet?

4.)
Bent u het met de PVV eens, en de PVV heeft dit al honderd keer aangegeven, dat ook in dit geval blijkt dat de samenleving als proeftuin wordt gebruikt doordat er onschuldige slachtoffers worden gemaakt? Zo nee, waarom niet?

5.)
Bent u door dit geval eindelijk tot het heldere inzicht gekomen dat een tbs'er op verlof altijd onder toezicht moet staan van minimaal twee bewapende begeleiders en dat de politie een signalement van een tbs'er moet hebben alvorens hij op verlof gaat? Zo nee, waarom niet?

6.)
Bent u bereid persoonlijk aan de slachtoffers van tbs'ers die op verlof toeslaan mede te delen dat de verlofregeling van tbs'ers bedoeld is als "gecontroleerde toets om te kijken welke vaardigheden een tbs-gestelde heeft", zoals u altijd in uw brieven aan de Kamer aangeeft?(**) Zo nee, waarom niet?

7.)
Beseft u dat indien u niets aan het huidige tbs systeem verandert, u persoonlijk verantwoordelijk bent voor de levenslange trauma's van onschuldige slachtoffers veroorzaakt door deze onverbeterlijke en ongeneeslijke tbs'ers die zo nodig naar buiten moeten? Zo nee, waarom niet?

8.)
Bent u bereid de verlofregeling van tbs'ers per direct te wijzigen, om te voorkomen dat tbs'ers op verlof nieuwe slachtoffers maken? Zo nee, waarom niet? Zo ja, per wanneer en welke maatregelen gaat u nemen?

 

(*) Lees hier het bericht op Elsevier.nl
(**) Kamerstukken II, Vergaderjaar 2012-2012, 29452, nr. 161, p. 4.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4640 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties