Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht: 'Seks, drugs en telefoons in jeugdgevangenis'.

1.)
Kent u het bericht: 'Seks, drugs en telefoons in jeugdgevangenis'(*)?

2.)
Klopt het dat een van de daders, veroordeeld voor de dood van grensrechter Nieuwenhuizen die in jeugdgevangenis Teylingereind is gedetineerd, in het bezit is van drugs, een mobiele telefoon en een sleutel waarmee hij vrij door de instelling kan wandelen?

3.)
Klopt de bewering dat hij seks heeft gehad met (drie) vrouwelijke bewaarders? Bent u bereid deze bewering te onderzoeken en indien de bewering klopt deze bewaarders per direct te ontslaan? Zo nee, waarom niet?

4.)
Hoe is het mogelijk dat deze crimineel al deze middelen tot zijn beschikking heeft in een jeugdgevangenis?

5.)
Bent u met de PVV van mening dat de maximale duur van de jeugddetentie al belachelijk kort is en dat die korte gevangenisstraf dan tenminste als straf moet worden ervaren door jeugdige criminelen en niet, zoals een medegedetineerde aangeeft: ' als een groot feest, nog net geen nieuwjaar'? Zo nee, waarom niet?

6.)
Kunt u aan de nabestaanden van grensrechter Nieuwenhuizen uitleggen dat de crimineel, die hun man en vader heeft doodgeschopt, volgens een getuige blijkbaar porno in zijn cel heeft, een telefoon, hasj, een druppel, eigenlijk alles wat niet mag en zijn straf als een feestje beschouwt?

7.)
Welke maatregelen gaat u nemen om ervoor te zorgen dat jeugddetentie als een straf wordt ervaren en niet als een soort nieuwjaarsfeest?

8.)
Bent u bereid de maximale duur van de jeugddetentie te verlengen zoals in het oorspronkelijke wetsvoorstel adolescentenstrafrecht was geregeld voordat u die verlenging terugdraaide? Zo nee, waarom niet?

9.)
Bent u bereid om elke bezoeker, gedetineerde, maar ook elk personeelslid te fouilleren wanneer zij de inrichting binnengaan om zo uit te sluiten dat dit soort middelen de jeugdgevangenis binnenkomen? Zo nee, waarom niet en welke maatregelen gaat u dan wel nemen om ervoor te zorgen dat dit soort middelen nooit meer een jeugdinrichting binnen komen?

(*) Lees hier het bericht op AD.nl      

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 8225 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties