Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht: "Opnieuw straf brandstichter Winschoten".

1.)
Kent u het bericht: 'Opnieuw straf brandstichter Winschoten'(*)?

2.)
Klopt het dat de brandstichter zijn eventuele celstraf waarschijnlijk mag uitzitten in de tbs-kliniek waar hij inmiddels is opgenomen?

3.)
Bent u met de PVV van mening dat een celstraf geen celstraf is als deze niet in de gevangenis wordt uitgezeten, maar in de tbs waar een ander regime geldt dan in de gevangenis? Zo nee, waarom niet?

4.)
Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat, indien er daadwerkelijk celstraf door de rechter wordt opgelegd, deze in de gevangenis wordt uitgezeten en niet in een tbs-kliniek?

5.)
Hoe vaak komt het voor dat criminelen hun celstraf mogen uitzitten in de tbs-kliniek waar zij al verblijven?

6.)
Gaat die celstraf in dat geval dan pas in op het moment dat de behandeling klaar is of stopt de behandeling ten tijde dat de crimineel zijn celstraf moet uitzitten? Zo niet, waarom niet want dat zou betekenen dat de crimineel niets merkt van de aan hem opgelegde celstraf en dat de aan hem opgelegde celstraf dus geen gevolgen voor hem heeft?

7.)
Deelt u de mening dat de belastingbetaler niet moet opdraaien voor de duurdere kosten van een tbs plaats, aangezien de gevangenis goedkoper is? Zo nee, waarom niet en bent u bereid persoonlijk dit verschil te betalen mocht er daadwerkelijk een straf opgelegd worden die mag worden uitgezeten in de tbs?

(*)http://www.telegraaf.nl/binnenland/22735650/___Opnieuw_straf_brandstichter_Winschoten___.html

 

 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 1990 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties