Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over een gevaarlijke crimineel die vervroegd is vrijgelaten en ook nog een zak geld heeft gekregen:

1.)
Kent u het bericht: 'Gevaarlijke killer kreeg zak geld' (*)?

2.)
Klopt het dat de levensgevaarlijke moordenaar Mehmet Y. (een Turkse illegaal) die eerder werd veroordeeld voor de zogenaamde snelkookpanmoord onlangs vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis en bij zijn uitzetting ook nog een zak belastinggeld en een ID-kaart heeft meegekregen?

3.)
Waarom krijgt een illegale Turkse notoire vrouwenhandelaar, afperser, drugssmokkelaar, die tevens veroordeeld is voor een gruwelijke moord, verdachte is van de moord op zijn ex-vrouw, die tevens de kroongetuige in zijn strafzaak meermalen heeft bezworen haar na vrijlating te zullen vermoorden en die politie en justitiemedewerkers dreigt met wraakacties, 1/3 korting op zijn celstraf?

4.)
Denkt u nu echt dat deze gevaarlijke illegaal zich laat tegenhouden door een voorwaarde dat hij niet meer naar Nederland mag komen? Waarom heeft hij niet gewoon zijn volledige straf uitgezeten en daarna het land uitgezet?

5.)
Waarom heeft u deze zware crimineel een zak belastinggeld meegegeven en hoeveel geld heeft hij gekregen?

6.)
Bent u met de PVV van mening dat het vervroegd vrijlaten van deze crimineel en het meegeven van een zak belastinggeld een klap is in het gezicht van zijn slachtoffers, hun nabestaanden en de samenleving? Zo nee, waarom niet?

7.)
Klopt het dat een Nederlandse politieliaison in Turkije is ingeschakeld om de situatie rond deze Turkse illegaal in de gaten te houden? En welke maatregelen gaat u nog meer nemen om ervoor te zorgen dat deze gevaarlijke crimineel nooit meer een voet op Nederlandse bodem zet en welke maatregelen gaat u nemen om de veiligheid van de in vraag 3 genoemde personen te garanderen?

8.)
Bent u met de PVV van mening dat het eens afgelopen moet zijn met deze automatische invrijheidsstelling en bent u bereid de wet hiertoe aan te passen en de initiatiefnota van de PVV (Kamerstuknummer 33 938) te steunen en uit te voeren? Zo nee, waarom niet?

(*) Telegraaf, 19 december 2014

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2720 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties