Nederland weer van ons

1.)
Kent u het bericht 'Politie in 215 gemeenten vaak te laat' (*)?

2.)
Klopt het dat de politie in 2015 de nieuwe norm, in 90% van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse zijn, waarschijnlijk niet gaat halen aangezien de prestaties in 2014 nauwelijks zijn verbeterd ten opzichte van 2013? Zo nee, waarom niet?

3.)
Klopt het dat de politie afgelopen jaar in maar liefst 215 gemeenten bij meer dan 15 procent van de ritten te laat was? Zo nee, waarom niet?

4.)
Wat zijn de redenen dat de norm in die gevallen niet gehaald is?

5.)
Is de minister met de PVV van mening dat indien de norm verhoogd wordt naar 90%, de politie ook moet krijgen wat zij nodig heeft om aan die norm te voldoen? Zo nee, waarom niet?

6.)
Houdt het niet halen van de norm in bepaalde gemeenten verband met het feit dat het vaak om het platteland gaat en de politie daar geen vestiging heeft?

7.)
Deelt de minister de mening van de PVV dat deze 6,2 miljoen mensen ook binnen 15 minuten op aanwezigheid van de politie moeten kunnen rekenen in een noodgeval? Zo nee, waarom niet?

8.) Zo ja, welke maatregelen gaat de minister nemen om ervoor te zorgen dat de politie in 2015 in elke gemeente, platteland of stad, aan de norm van 90% zal voldoen?

 

(*) http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/politie-215-gemeenten-te-vaak-te-laat

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4330 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties