Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over een gevaarlijke killer die nachtverlof kreeg:


1.)
Kent u het bericht: 'Gevaarlijke killer kreeg nachtverlof'(*)?

2.)
Klopt het dat zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz met toestemming van tbs-kliniek Van der Hoeven tijdens zijn onbegeleid verlof, tegen alle regels in, ook 's nachts mocht wegblijven?

3.)
Klopt het dat u hier in februari al achter kwam? Zo ja, waarom heeft u het stil gehouden? Zo nee, wanneer kwam u er dan achter en hoe?

4.)
Bent u met de PVV van mening dat het voor de nabestaanden al niet te verkroppen is dat deze levenslanggestrafte moordenaar een gezin kon stichten, naar de tbs ging in plaats van naar de gevangenis, op verlof mocht en dat het een nieuw dieptepunt is nu hij ook nog eens tegen de regels in 's nachts lekker bij partner en kind mocht blijven slapen? Zo nee, waarom niet?

5.)
Kunnen nabestaanden nog meer geblunder verwachten of is het nu eindelijk klaar?

6.)
Wat heeft de samenleving aan een strikt protocol m.b.t. verlofregels omwille van de veiligheid als dit niet wordt nageleefd?

7.)
Klopt het dat er sinds maart een vertrouwenscrisisgaande is tussen het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Van der Hoeven-kliniek waarbij de geneesheer-directeur met onmiddellijke ingang op non-actief is gezet? Zo nee, waarom niet? Zo ja, welke stappen gaat u nog meer ondernemen (ook tegen ander betrokken personeel)?

8.)
Zijn er nog meer dwarse tbs-klinieken die lak hebben aan de veiligheid van de samenleving en de regels omtrent verlof niet naleven? Zo ja, hoe gaat u daar per direct een einde aan maken?

9.)
Bent u nu eindelijk tot het heldere inzicht gekomen dat de tbs in de huidige vorm beter kan worden afgeschaft omdat de samenleving geen proeftuin is, u met deze gang van zaken het vertrouwen van burgers in justitie schaadt en de samenleving willens en wetens in gevaar brengt? Zo nee, waarom niet?

 

(*) Telegraaf, 04-06-2015

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4380 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties