Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over een tbs’er die moordt tijdens verlof.

1.)
Kent u het bericht: ‘Tbs’er moordt tijdens verlof’ (*)?

2.)
Klopt het dat een jeugd-tbs’er die nog gedetineerd zit wegens een serie zware geweldsmisdrijven tegen de regels eerder van zijn werk wegging en vervolgens bij een drugsdeal een moord heeft gepleegd?

3.)
Waarom kon deze crimineel weer iedereen om de tuin leiden terwijl hij al eerder de boel belazerde en tegen de regels in niet naar zijn werk ging?

4.)
Wanneer gaan er eindelijk eens koppen rollen indien begeleiders denken dat iemand er wel klaar voor is en diegene vervolgens in de samenleving wordt losgelaten en mensen vermoord of op een andere manier pijn doet?

5.)
Klopt het dat het recidivecijfer onder uitbehandelde jongeren exorbitant hoog is en dat ongeveer 80% van de jonge criminelen ondanks intensieve therapie en begeleiding weer de fout in gaan? Zo nee, waarom niet?

6.)
Bent u met de PVV van mening dat gezien de hoge recidive en de kosten van 1, 2 miljoen euro per behandeling van 6 jaar reden zijn om de pij-maatregel eens kritisch tegen het licht te houden? Zo nee, waarom niet?

7.)
Bent u met de PVV van mening dat de samenleving geen proeftuin is en de tbs in de huidige vorm moet worden afgeschaft? Zo nee, waarom niet?

 

(*) Telegraaf 25-09-2015, ‘Tbs’er moordt tijdens verlof’, ‘Hoe kon tbs’er iedereen om tuin leiden?’ en ‘Jeugd-tbs onder druk’

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3405 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties