Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht: ‘Weer een veiligheidslek politiesysteem C2000’.

1.)
Kent u de berichten ‘Politiesysteem gehackt’ en ‘Weer veiligheidslek politiesysteem C2000’ (*)?

2.)
Klopt het dat C2000 een groot veiligheidslek vertoont, waardoor criminelen met een apparaat precies weten of er surveillanceauto’s van de politie in de buurt zijn en ook over hoeveel tijd de politie gearriveerd zal zijn? Zo nee, waarom niet?

3.)
Klopt het dat de politie hier niets aan kan doen? Zo nee, wat is er dan aan de hand?

4.)
Bent u met de PVV van mening dat er alles aan moet worden gedaan om het inbrekers, overvallers en drugshandelaren niet makkelijker te maken, zeker nu het steeds vaker opduikt in strafzaken waardoor het waarschijnlijk steeds meer zal worden gebruikt door criminelen? Zo nee, waarom niet?

5.)
Deelt u de mening dat dit zoveelste probleem met dit communicatiesysteem onacceptabel is aangezien er ontzettend veel belastinggeld in gestoken is? Zo nee, waarom niet?

6.)
Welke maatregelen gaat u nemen om ervoor te zorgen dat criminelen niet meer met apparatuur, met name Target Blue Eye, dat eigenlijk bedoeld is om weggebruikers te waarschuwen voor hulpdiensten die zwaailicht en sirene voeren, de mobilofoons van het zogenoemde C2000-communicatiesysteem van de politie op ruime afstand kunnen detecteren?

(*) Telegraaf, ‘Politiesystemen gehackt’ en Weer veiligheidslek politiesysteem C2000’, 08-02-2016

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3630 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties