Nederland weer van ons

Vragen van het lid Helder (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht “Het Nederlands Forensisch Instituut vervoert lijken voor sectie naar België” (Argos, NPO Radio 1, 14 oktober 2017).

 

  1. Kent u het bericht “Het Nederlands Forensisch Instituut vervoert lijken voor sectie naar België”? (*)

 

  1. Klopt dit bericht? Zo nee, waarom niet?
  1. Zo ja, waarom wordt er geen gebruik gemaakt van de diensten van twee uitstekende forensich pathologen die hun hulp hebben aangeboden?

 

  1. Klopt het dat het Openbaar Ministerie de zaken onjuist voorstelt door te zeggen dat de gesprekken met de heer Van de Goot “niet vruchtbaar waren”, maar dat het Openbaar Ministerie onmogelijke voorwaarden stelt zoals het plegen van contractbreuk? 

 

  1. Zo ja, bent u bereid om met het Openbaar Ministerie in gesprek te gaan om deze kwestie op te lossen? Zo nee, waarom niet?

 

  1. Bent u het met de PVV eens dat het verrichten van secties in Nederland dient te gebeuren, aangezien hier te lande voldoende deskundigen ter zake zijn en dat het ‘slechts’ een geldkwestie is?

 

  1. Zo ja, bent u bereid om voldoende geld aan het NFI ter beschikking te stellen om aan dit probleem zo spoedig mogelijk een einde te maken? Zo nee, waarom niet?

 

*

https://www.nporadio1.nl/onderzoek/6248-het-nederlands-forensisch-instituut-vervoert-lijken-voor-sectie-naar-belgie

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2660 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English