Nederland weer van ons

PVV-leider Geert Wilders zal geen persconferentie houden om zijn anti-Koranfilm Fitna te presenteren. Hij heeft dat dinsdag besloten, zo zei hij tegen het persbureau ANP.

Wilders zet nu ,,alles op alles'' om ervoor te zorgen dat zijn film eind deze maand op internet is te zien.

De politicus was aanvankelijk van plan de film te presenteren in het Haagse perscentrum Nieuwspoort, nadat vorige week bleek dat geen enkele omroep de film volledig wil uitzenden. Maar hij zou in Nieuwspoort ,,tonnen'' aan beveiligingskosten moeten betalen. Dat vindt hij te duur. Wilders wil ook niet zijn hand ophouden bij de overheid om die kosten te kunnen opbrengen.

Het Tweede Kamerlid zal bovendien niet op zoek gaan naar een alternatieve locatie, omdat dat weer tot veel overleg en vertraging leidt. ,,Ik heb besloten geen persconferentie te houden en de film ook niet op een andere manier te presenteren'', zei hij. Als Wilders zijn film op internet zet, zal hij de pers die dag wel te woord staan om een en ander toe te lichten.

Het enige wat er volgens hem nog kan gebeuren, is dat zich alsnog een omroep in Nederland of het buitenland meldt die de film integraal wil uitzenden.

Wilders verspreidt zijn film het liefst zo snel mogelijk. Het vergt nog de nodige voorbereidingstijd om dat goed te kunnen doen op internet.

De PVV-voorman beschikt over een aparte website (Fitnathemovie.com), die sinds vorige week woensdag online is. Als de film daarop verschijnt, zal de site naar verwachting massaal worden bekeken. Deskundigen kijken nu wat er nodig is om te voorkomen dat de site daardoor vastloopt. Op de dag dat de site met uitsluitend een vooraankondiging de lucht inging, waren er volgens Wilders alleen al uit Nederland 200.000 unieke hits.

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3860 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties