Nederland weer van ons

De PVV heeft met verbazing kennisgenomen van het bericht dat tweeduizend ambtenaren van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen een cursus aangeboden krijgen. Deze cursus, om te leren omgaan met hoogtevrees en angst voor liften, krijgen ze omdat ze binnenkort verhuizen naar een kantoorpand van 24 verdiepingen.

De PVV heeft Kamervragen gesteld aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Harm Beertema, woordvoerder Onderwijs: “Het is niet de taak van de overheid om ambtenaren therapie aan te bieden. Als we met dit soort zaken beginnen, is straks het eind zoek.” 

Vragen van het lid Beertema en De Jong (beiden PVV) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht dat tweeduizend medewerkers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen een cursus krijgen aangeboden om te leren omgaan met hoogtevrees en angst voor liften. 

1.)
Bent u bekend met het artikel ‘Ambtenaren met hoogtevrees op cursus’*? 

2.)
Is de minister het met ons eens dat het geen overheidstaak is om ambtenaren die lijden aan hoogtevrees, pleinvrees, smetvrees of wat voor vrees dan ook, van overheidswege een passende therapie aan te bieden? Zo neen, waarom maakt de minister dan voor DUO-ambtenaren met hoogtevrees een uitzondering? 

(*)

Klik hier voor het bericht op De Telegraaf.nl

Klik hier voor het bericht op Parool.nl

Klik hier voor het bericht op Brabants Dagblad.nl

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 3430 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English