Skip to main content

PVV wil declaratiegedrag bestuurders InHolland in kaart brengen

De PVV wil dat het declaratiegedrag van bestuurders inzichtelijk wordt gemaakt, uitgesplitst wordt per bestuurder. Dit naar aanleiding van de aankondiging van het rapport van de Inspectie over de declaraties van bestuurders van hogeschool InHolland.

PVV-Kamerlid Harm Beertema:  “Geert Dales heeft ervoor gekozen om zijn eigen declaraties openbaar te maken. Volgens mij wil hij dat zijn declaratiegedrag objectief vergeleken kan worden met dat van zijn medebestuurders en vooral met dat van de oud-voorzitter Jos Elbers. Daarom zou het hem nogal moeite hebben gekost om zijn declaraties los te krijgen van hogeschool InHolland, die liever een totaalbedrag openbaar zou willen maken, niet uitgesplitst naar bestuurder. We gaan aan de minister van OCW vragen om de declaraties per bestuurder inzichtelijk te maken.” PVV-Kamerlid Harm Beertema heeft daarom Kamervragen gesteld aan de minister van OCW.  

Vragen van Harm Beertema (PVV) aan de minister van OCW n.a.v. het bericht op bndestem.nl van 31 mei 2011 over de aankondiging van het rapport van de Inspectie over de declaraties van bestuurders van hogeschool InHolland. 

1.)
Is het u bekend dat voormalig bestuursvoorzitter van hogeschool InHolland Geert Dales zijn persoonlijke declaratiegedrag inmiddels bekend heeft gemaakt?

2.)
Is het u bekend dat hij dit deed, omdat hij zijn declaraties op hun eigen merites beoordeeld wil zien en niet als deel van het totaalbedrag dat is gedeclareerd door het voltallige bestuur?     

3.)
Bent u het met de PVV eens dat het declaratiegedrag van deze bestuurders zo overzichtelijk en volledig mogelijk in kaart moet worden gebracht?

4.)
Bent u van plan de inspectie te verzoeken in het aangekondigde rapport niet alleen het declaratiegedrag van het totale bestuur in kaart te brengen, maar dit ook uit te splitsen per individuele bestuurder? Zo nee, waarom niet? 

 

http://www.bndestem.nl/nieuws/algemeen/binnenland/8797820/'Dales-symbool-ego%C3%AFstische-bestuurscultuur'.ece