Nederland weer van ons

In het debat over de kwaliteit van de lerarenopleidingen wil Harm Beertema, de PVV-woordvoerder Onderwijs, aankaarten dat het slecht gesteld is met de kwaliteit daarvan.

“Veel studenten stromen uit met te weinig vakkennis en te weinig vaardigheden. Er zit geen heldere lijn in de stages. Elke opleiding regelt het anders. Op de opleidingsscholen is de begeleiding goed, maar de zogenaamde samenwerkingsscholen maken er een potje van. Daar worden studenten vaak aan hun lot overgelaten.”

Dat is niet het enige waar Beertema zich aan stoort. “Belangrijker nog vind ik dat leraren geen algemene ontwikkeling meer hebben. Ze weten niets meer van de geschiedenis en van de zegeningen van onze Westerse beschaving. Daardoor kan het gebeuren dat het debat wordt overschreeuwd door  cultuurrelativisten als de nep-historicus Mak, de weg-met-ons-Dichter des Vaderlands Nasr en linkse ideologen zoals de cabaretier-historici Van Rossem en Von der Dunk.

Het wordt de hoogste tijd dat leraren weer gaan uitdragen dat onze westerse cultuur iets is waar je je niet voor hoeft te schamen, maar waar je juist ontzettend trots op moet zijn. Geen enkele cultuur heeft zoveel welvaart, welzijn en vrijheid voor de burger tot stand gebracht als de onze. Dat moeten onze kinderen weer leren. Daarom wil de PVV een verplicht vak Maatschappij en Cultuur op alle lerarenopleidingen. 

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 2945 gasten

steun ons ideal

donaties

doneer

Nederland
English