Nederland weer van ons

De PVV heeft met verbazing kennis genomen van het bericht dat de PvdA van plan is om scholen te "adopteren”. Het geven van gastlessen door politici van verschillende partijen is heel nuttig voor zowel de leerlingen als de politici. Maar dat is principieel anders dan het adopteren van een school, vindt de partij.

PVV-Kamerlid Harm Beertema: “ Politieke partijen moeten zich verre houden van de inhoud van het onderwijs en de manier waarop dat onderwijs verzorgd wordt door professionals. “Schoenmaker blijf bij je leest” is dan ook het advies van de PVV”. 

Vragen van het lid beertema (PVV) over het plan van de PvdA om scholen te ‘adopteren’. 

1.)
Bent u bekend met het nieuwsitem van TV Rijnmond ‘PvdA-scholen’, over het PvdA-plan om scholen te adopteren en een structureel tweejarig onderwijsprogramma aan te bieden ? (* )

2.)
Bent u het met ons eens dat het geven van een enkele gastles door een politicus van een principieel andere orde is dan het “adopteren” van een school door een politieke partij?

3.)
Bent u met ons van mening dat politieke partijen principieel op afstand zouden moeten blijven van de inhoud van het onderwijs en van de manier waarop dat onderwijs door de professionals wordt verzorgd?

 

(*) RTV Rijnmond Nieuws 27 augustus 2012

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 6480 gasten

doneer

Nederland
English

steun ons ideal

donaties

donaties