Nederland weer van ons

Schriftelijke vragen van de leden Maeijer, Beertema en Wilders (allen PVV) aan de Minister-President over ten allen tijde voorkomen dat Nederland een EU-superstaat wordt ingerommeld

1.)
Bent u bekend met de berichten ‘Met @EmmanuelMacron gebeld; zijn beiden gecommitteerd aan EU gericht op concrete resultaten op gebieden als banen, veiligheid & migratie’(1), ‘European Union details its deeper integration, wants common finance minister and bundled euro zone debt’(2), ‘EU Is Making a New Integration Step - Building a Defence Union’ (3), ‘Merkel and Macron agree to draw up roadmap to deeper EU integration’(4),’ Wil Nederland bondsland worden van EU-superstaat?’ (5)

2.)
Klopt het dat minister-president Rutte en president Macron ‘beiden zijn gecommitteerd aan een EU gericht op concrete resultaten op gebieden als banen, veiligheid & migratie’? Zo ja, wat houdt dit commitment precies in en hoe kijkt de minister-president aan tegen de roadmap voor diepere EU-integratie uit de koker van Merkel en Macron? Zo neen, heeft de minister-president de heer Macron en andere Europese collega’s dan al duidelijk gemaakt dat Nederland niet zit te wachten op dit soort blauwdrukken voor een EU superstaat?

3.)
Passen de voorstellen van de Europese Commissie voor een o.a. diepere integratie op financieel en monetair gebied en de stappen richting een Europese Defensie Unie in het commitment van de minister-president?

4.)
Bent u met de PVV van mening dat het onacceptabel is dat de zogenaamde door de Europese Unie ingelaste reflectieperiode na het Brexit referendum wordt aangegrepen om plankgas in te zetten op méér EU-integratie?

5.)
Bent u met de PVV van mening dat deze beweging richting meer EU-integratie volledig ingaat tegen het overtuigende ‘nee’ van de Nederlandse bevolking bij het referendum over de Europese Grondwet in 2005? Zo neen, hoe verhoudt de beweging naar meer EU integratie zich dan tot deze nee-stem volgens de minister-president?

6.)
Is de minister-president met de auteur van het artikel ‘Wil Nederland bondsland worden van EU-superstaat?’(5) van mening dat dit ‘de proporties aanneemt van een staatsgreep?’

7.)
Is de minister-president voornemens om al in dit stadium aan te geven bij de Europese collega’s dat Nederland nooit en te nimmer akkoord zal gaan met voorstellen die er toe leiden dat ons land onderdeel wordt van een EU-superstaat en niet afwachtend aan de zijlijn te blijven staan totdat Duitsland en Frankrijk hun plannen in kannen en kruiken hebben?

8.)
Bent u met de PVV van mening dat Nederland alles op alles moet zetten om ervoor te zorgen dat Nederland weer onafhankelijk en soeverein wordt? Zo ja, bent u het dan met de PVV eens dat een Nexit de enige manier is om er voor te zorgen dat Nederland weer baas wordt over eigen land?

(1) https://twitter.com/MinPres/status/863068016493424640
(2) http://www.cnbc.com/2017/06/01/european-union-details-its-deeper-integration-wants-common-finance-minister-and-bundled-euro-zone-debt.html
(3) http://www.euinside.eu/en/news/the-eu-is-making-the-next-integration-step-building-a-defence-union
(4) http://www.reuters.com/article/us-germany-france-leaders-idUSKCN18B13A
(5) http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/opinie/2017/06/wil-nederland-bondsland-worden-van-eu-superstaat-510153/

facebooktwitterinstagrammail

We hebben 4795 gasten

donaties

doneer

Nederland
English