Skip to main content

Inbreng Geert Wilders tweede termijn Algemene Politieke Beschouwingen 2013

We speelden vandaag en gisteren Deal or No Deal. Iedereen van de zogenaamde oppositie – CDA, D66, CU en Groen Links – kwam auditie doen bij Mark Rutte. Ze stonden naast elkaar aan de interruptiemicrofoon. Het was vooral een gênante vertoning, als politieke bedelaars die steeds opnieuw door de premier werden afgewezen, met een kluitje in het riet werden gestuurd, nog geen aalmoes kregen toegeworpen. De 6 mrd blijft 6 mrd, de sociale partners houden een veto over het sociaal akkoord en nivelleren – misschien heet het anders – blijft gewoon een feest voor premier Rutte en zijn PvdA-vriendjes.

 

De Partij voor de Vrijheid helpt Nederland liever richting de verkiezingen. Als ik gisteren niet al een motie van wantrouwen had ingediend, dan had ik het vandaag gedaan.

Dit debat was zinloos. Premier Rutte maakt er een bende van. Zijn partij, de VVD, is wereldvreemd. In 2020 gaan we juichen, zegt de minister-president. Maar als hij zo doorgaat is Nederland in 2020 een ontwikkelingsland, kapotbelast en failliet door de miljardenuitgaven aan Afrika, Brussel en Griekenland. 82% van de Nederlanders vindt dat het kabinet de crisis alleen maar verergert met al die belastingverhogingen. Niemand met gezond verstand vertrouwt premier Rutte nog.

De zaal zat vol met Kamerleden en ministers. Wie er ook was – maar niemand kon hem zien, was de onzichtbare olifant die hier echt de dienst uitmaakt. Dat is de Europese Unie. Rutte wikt, maar de Europese Unie beschikt. Anders krijgen we een boete, en premier Rutte vreest de zweep van zijn bazen uit Brussel. 6 miljard moet van onze landvoogdes. De echte macht zit in Brussel. Niet hier. Wij spelen hier met elkaar maar een beetje parlementje. Zij zijn inmiddels de baas in ons land. Rutte is de marionet van Brussel.

Ondertussen wordt de ellende hierbuiten alleen maar groter. Iedere dag verliezen 700 mensen hun baan en gaan 50 bedrijven failliet. Namens de veertienhonderd Nederlanders die gisteren en vandaag door dit kabinet richting werkloosheid zijn gebonjourd, en namens de honderd bedrijven die op de fles zijn gegaan zeg ik: Bedankt, meneer de minister-president, bedankt PvdA, bedankt VVD, bedankt nep-oppositie.

En niet alleen de economie gaat kapot. Ons mooie land wordt uitverkocht. Miljarden dragen we ieder jaar opnieuw af aan Brussel. Er staan massa’s immigranten uit Roemenië en Bulgarije aan de grens klaar om Nederland binnen te rukken vanaf 1 januari, en miljarden euro’s aan Nederlandse ontwikkelingshulp worden ook volgend jaar weer besteed aan wc’s in Mali, seksuele voorlichting in Burundi en reintegratieprojecten voor piraten in Somalië. Terwijl hier de verzorgingshuizen worden gesloten en ouderen in een 24 uurs-luier moeten rondlopen. Een grove schande.

Vz, heel Nederland heeft het vandaag kunnen vaststellen; Rutte gaat stug door en luistert naar niemand. Dit afbraakkabinet dendert als een bulldozer door de Nederlandse samenleving. Dit afbraakkabinet zit er niet voor de Nederlanders. Dit afbraakkabinet zit er zelfs niet voor de eigen kiezers.

Vz, ik zei het gisteren al. Dit kabinet moet weg. Laat de burgers eindelijk eens beslissen. Minister-president, stap op. Ga naar huis. Het is tijd voor verandering. Het is tijd voor verkiezingen.