De PVV wil dat minister Kamp onmiddellijk stopt met het pompen van miljarden euro's subsidie in windturbineparken die de maatschappij enkel schade opleveren. PVV Tweede Kamerlid Reinette Klever: 'Nu ook het CPB heeft aangetoond dat windturbines op zee de maatschappij opzadelen met een schadepost van 5 miljard euro is het onverantwoord om door te gaan met deze geldverkwisting. Het Energieakkoord moet de prullenbak in en vervangen worden door realistisch beleid dat Nederland geld en banen oplevert in plaats van kost'.

Vragen van het lid Klever (PVV) aan de minister van Economische Zaken over het bericht dat de bouw van windmolenparken op zee de maatschappij 5 miljard euro schade oplevert (*).

1.)
Wat is uw reactie op het bericht '5 miljard schade door windmolens' (*) ?

2.)
Bent u bereid te stoppen met de bouw van windturbineparken op zee, nu blijkt dat dit 5 miljard euro aan schade en geen milieuwinst oplevert? Zo nee, over welke kennis beschikt u waar het CPB niet over beschikt?

3.)
Hoe gaat u de burger uitleggen dat u ze honderden euro's per jaar uit de zakken klopt voor het bouwen van windturbines op zee die de maatschappij enkel schade opleveren? In wiens belang handelt u?

4.)
Bent u met ons van mening dat energie uit windturbines geen alternatief is voor fossiele energie, omdat windturbines op zee niet op wind maar op subsidie draaien, zelfs indien de kosten met 40% zouden dalen? Zo ja, waarom blijft u miljarden euro's hieraan verspillen?

(*) NOS, 5 okt. 2014: http://nos.nl/artikel/706554-5-miljard-schade-door-windmolens.html