Skip to main content

In de media - Interviews

Hemeltergend! Samir A. vrijgelaten

Geert Wilders heeft met grote ontsteltenis gereageerd op de vrijspraak van terreurverdachte Samir A.. "Samir A. had plattegronden van Schiphol, Borssele en de Tweede Kamer in bezit." aldus Wilders. "Daarnaast is bij hem radicaal islamitische lectuur aangetroffen, hij had verboden wapens. Ook wordt hij nog steeds verdacht van lidmaatschap van de Hofstadgroep. Al deze zaken heb je niet nodig voor een gezellig uitstapje."

“Het ontbreekt er nog maar aan dat A. een bos bloemen van de rechtbank krijgt. Dit vonnis is onbegrijpelijk. Ik ga ervan uit dat het OM meteen in hoger beroep gaat. Ik neem aan dat het OM dan wel succesvol is, zeker gezien het feit dat het lidmaatschap van de Hofstadgroep nog steeds iets is waarvan A. verdacht wordt.”

Volgens Wilders zijn er deze week drie grote stappen terug gezet in de strijd tegen het terrorisme. Naast de vrijspraak van Samir A. is het verzoek afgewezen om Al-Haramein te verbieden, terwijl deze organisatie door de VN wordt genoemd als beweging die contact onderhoudt met terreur-organisaties.

Ook de vrijspraak van uitgeverij Noer is een tegenslag. De uitgeverij mag doorgaan met het uitgeven van boeken waarin onderdrukking van vrouwen en het doden van homo’s wordt goedgepraat. Deze boeken worden onder andere verspreid en aangeprezen via de beruchte El Tawheed moskee, die ook niet wordt vervolgd.

Wilders: “Rechters en OM moeten geen stappen terugzetten, maar juist vooruit. De tussenstand deze week van de strijd tussen islam-terrorisme en vrijheid is 3-0. Dat is niet iets dat Nederland zich kan veroorloven. Juist nu komt het aan op bescherming van de hardwerkende gezinnen van Nederland”.

  • Aangemaakt op .